Târgu Jiu: Hrană rece pentru persoanele izolate

Cele trei mese calde de peste zi se transformă în hrană rece! Este decizia pe care au luat-o autoritățile locale de la Târgu Jiu în privința sprijinirii persoanelor care se află în autoizolare pe raza municipiului. Edilii au stabilit și o sumă maximă alocată pentru fiecare persoană: 30 de lei pe zi.

Până acum, toate persoanele izolate din municipiu primeau trei mese calde în fiecare zi. Pentru că numărul celor izolați acasă este tot mai mare, municipalitatea a căutat o variantă mai ieftină. „Toate persoanele aflate în autoizolare în Târgu Jiu au fost ajutate de la începutul acestei perioade. Am avut o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în prima fază, pentru alocarea celor trei mese în cursul unei zile și strictul necesar pentru că sunt și alte elemente care au fost furnizate către aceste persoane”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Astfel, din această săptămână, toți cei care sunt izolați la domiciliu și au nevoie de ajutorul autorităților, vor primi doar hrană rece. „Duminică, într-o ședință de urgență a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, am stabilit să le furnizăm pe toată perioada de autoizolare hrană rece. Am stabilit și un cuantum de 30 de lei pentru fiecare persoană, pe zi, și, în cursul celor 14 zile, vor primi maximum două pachete. Ținând cont că vor fi produse de strictă necesitate și nu sunt perisabile, toate persoanele izolate care sunt transmise de DSP Gorj vor primi aceste pachete. Renunțăm la acele trei mese pentru că ar fi fost extrem de costisitoare pentru municipalitate și mergem pe această variantă de furnizare de pachete cu alimente pe care fiecare să poată să le proceseze”, a mai explicat Romanescu.

Vizualizări: 3,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: