A renunţat la funcţia de director

Ion Popescu a găsit o metodă de a se întoarce la Direcţia Agricolă Gorj, înainte de a expira perioada de delegare la ministerul de resort. După ce în ultimul an a mai fost detaşat la Galaţi şi Piatra Neamţ, Popescu a cerut de mai multe ori să fie trecut pe o funcţie de execuţie, însă abia de câteva a zile a acceptat postul creat pentru el de către minister în cadrul Direcţiei Agricole Gorj. Din cauză că a acceptat cu întârziere postul de execuţie, un salariat va rămâne fără loc de muncă.

Ion Popescu a revenit la Direcţia Agricolă Gorj, dar nu în funcţia de director, ci în funcţia de consilier superior în cadrul Compartimentului Implementare şi Inspecţii, pe un post de execuţie creat de către minister încă din vară. Reîntors de câteva zile la instituţie, Popescu a intrat de luni în concediu de odihnă pentru o perioadă de 10 zile. Din cauza faptului că s-a decis cu greu să accepte postul solicitat, un alt angajat al Direcţiei Agricole este ameninţat cu şomajul. „Văzând că domnul Popescu nu avea de gând să vină pe postul care ne-a fost dat de către minister, am dat acest post spre restructurare, întrucât era vacant. Acum dumnealui a acceptat postul respectiv şi trebuie să dăm afară un alt angajat. Dacă domnul Popescu trecea pe postul de execuţie la data de 1 august, acum nu trebuia să plece nimeni acasă pentru că la vremea respectivă nu figuram cu posturi vacante. Neputându-ne lipsi de ingineri, vom disponibiliza o persoană de la administrativ”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul interimar al Direcţiei Agricole Gorj.

În momentul de faţă, se aşteaptă avizul ANFP pentru reducerea  postului administrativ. Acceptarea funcţiei de execuţie de către Ion Popescu i-a anulat delegarea de 60 de zile la ministerul de resort. Ca atare, Dan Tănăsescu rămâne directorul interimar al Direcţiei Agricole Gorj până la organizarea unui concurs pe post, lucru care cel mai probabil se va întâmpla după descentralizarea instituţiei.

CONCURS

Directorul Dan Tănăsescu nu exclude posibilitatea de a mai fi reduse posturi după descentralizare, situaţie în care fostul şef al instituţiei ar putea fi obligat să dea concurs pe post. „Prin descentralizare s-ar putea să mai dispară posturi, poate chiar din cadrul Compartimentului de Implementare şi Inspecţii unde îşi va desfăşura activitatea domnul Ion Popescu. Dacă se va pune problema de disponibilizări, toţi angajaţii vor trebui să dea concurs pentru a-şi păstra locul de muncă”, spune Tănăsescu.  

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: