Vin din străinătate să susţină examenul de bacalaureat

Au venit din străinătate să susţină examenul de bacalaureat. Este vorba despre mai mulţi absolvenţi de liceu care au plecat în urmă cu mai mulţi ani din judeţul Gorj şi care în acest an şi-au luat inima în dinţi şi s-au întors să îşi dea examenele. Chiar dacă au câştigat ceva bani din munca prestată în afara ţării, şi-au dat seama că o diplomă este necesară dacă ai nevoie de un loc de muncă mai bine plătit.

Alături de elevii care au picat bacalaureat din această vară şi de cei care nu l-au susţinut pentru că au rămas corigenţi, în curtea Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu s-au aflat şi tineri care au luat cale străinătăţii în urmă cu ceva ani şi care nu au mai apucat să dea acest examen.

Un astfel de exemplu este şi Vali, care a plecat la muncă în Italia în urmă cu cinci ani de zile. A absolvit Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, la clasa directorului Cornel Tigveanu, iar acum locuieşte În Milano. „Am plecat de cinci ani din România şi nu am mai avut ocazia să susţin examenul de bacalaureat. În cei cinci ani de zile am avut timp să mă gândesc, iar acum mă aflu aici, pentru a obţine diploma de bacalaureat”, spune tânărul. Pentru că a absolvit un liceu cu profil sportiv, Vali vrea să urmeze, în cazul în care va trece de probele din examen, o facultate de sport. „Am venit special pentru acest examen. Nu am participat la prima sesiune. Vreau să urmez facultatea de sport. Am jucat fotbal şi la Juniorii de la Pandurii”, mai menţionează tânărul.

ABSENŢI

Cei care au absentat la prima sesiune a examenului nu au binevoit să participe nici de această dată la probe. La proba de limba română au absentat 50 de elevi din 217 înscrişi, iar la cea de evaluare într-o limbă străină au lipsit tot atâţia. Corigenţii şi-au încercat şi ei norocul la bac. „Eu am rămas corigent la economie şi din această cauză nu am putut să susţin examenul. Vreau să urmez Facultatea de Asistenţi Medicali ori aici, ori la Slatina”, spune unul dintre candidaţi.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: