A scăpat doar cu amendă după ce a lovit un polițist

Un bărbat de 42 de ani din comuna gorjeană Turburea a fost condamnat la 4.500 de lei amendă penală din cauza unui scandal făcut în august 2019 într-un bar din localitate. Acesta a fost acuzat de lovire și alte violențe.

Un agent de poliție din Aninoasa era cu două persoane la masă, iar la o altă masă s-au așezat doi bărbați și o femeie.

Știind că la masa vecină este un polițist, aceștia s-au lansat în discuții de genul: ,,dacă un agent de poliție ar îndrăzni să-l tragă la răspundere pentru faptele penale comise, îl va dezbrăca și îl va înjosi”, ,,că pe primul politist care îl va prinde îl va bate”.

Simțindu-se provocat, polițistul i-a cerut să nu mai facă astfel de afirmații și să nu mai profereze jigniri.

Unul dintre bărbați a devenit și mai violent în afirmații, precizând că lui ,,nu are ce să-i facă poliția dacă a bătut pe cineva, dacă nu s-a făcut nimic în cazul de la Caracal”.

La un moment dat, acesta s-a ridicat de la masă și s-a îndreptat către polițist, pe care l-a lovit în cap, totul fiind surprins de camerele de supraveghere.

“Din cercetări s-a stabilit că agresarea polițistului s-a produs în afara programului de lucru al acestuia și nu s-a datorat atribuțiunilor sale de serviciu, pentru a fi îndeplinite condițiile infracțiunii de ultraj”, se arată în documentul de la instanța de judecată.

Agresorul și-a recunoscut și regretat fapta și a scăpat cu 4500 lei amendă penală reprezentând 150 zile-amendă în cuantum de 30 lei ziua. Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești din 22 iulie nu este definitivă.

Vizualizări: 1,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: