Dat în judecată după ce a părăsit primăria. Miza - 100.000 de lei!

Un fost primar din județul Gorj a fost acționat în instanță de autoritatea publică locală pe care a condus-o timp de patru ani, pentru recuperarea unui prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. Este vorba de Ștefan Blideanu, fostul edil din comuna Stănești, care timp de cinci ani nu a făcut nimic pentru recuperarea impozitelor neîncasate de la cetățeni.

Alături de fostul primar din Stănești, este dată în judecată și o fostă salariată de la Registrul Agricol. În urma unui control al Curții de Conturi desfășurat la primărie anul trecut s-a stabilit că prejudiciul creat de cei doi la bugetul primăriei, prin faptul că nu au făcut nimic pentru încasarea impozitelor restante, trebuie recuperat.

Pentru că nici fostul primar Ștefan Blideanu și nici funcționara de la Registrul agricol nu mai sunt angajați ai primăriei Stănești, aceștia au fost acționați în instanță pentru recuperarea prejudiciului.

”Un raport al Curții de Conturi întocmit după o verificare făcută la primăria Stănești în 2020 arată faptul că, în anul 2014, au fost sume neîncasate la buget din taxe și impozite locale, dar și din amenzi. Este vorba de peste 96.000 de lei, sumă pentru care nu s-a luat nicio măsură de recuperare, deși au trecut cinci ani. Ni s-a solicitat să recuperăm acest prejudiciu de la fostul primar, dar și de la angajata de atunci de la Registrul Agricol. Pentru că nici fostul primar și nici funcționara în cauză nu mai lucrează în primărie, i-am acționat în instanță”, a declarat Constantin Bicheru, primarul din Stănești.

Actualul primar din Stănești susține că situația aceasta nu este una deloc plăcută, însă nu are altă variantă de a rezolva problema. ”Este o situație neplăcută. Eu mă simt foarte prost că trebuie să iau aceste măsuri. Nu mă simt deloc relaxat, pentru că toate aceste situații parcă a fi un blestem și o cruce pe care trebuie să o port. E greu să repari ce au făcut alții”, a mai spus Bicheru.

Acesta a fost nevoit să deschidă și alte procese împotriva unor salariați ai primăriei.

Vizualizări: 3,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: