Fost primar din Gorj: Este o făcătură la comanda cuiva

Fostul primar din comuna gorjeană Stănești, Ștefan Blideanu, acționat în judecată alături de o fostă funcționară a unității administrativ teritoriale, după ce un raport al Curții de Conturi a scos la iveală faptul că cei doi nu au făcut nimic pentru a recupera taxele și impozitele neplătite în anul 2014, crede că totul este o făcătură și cineva vrea să-i facă rău. Ștefan Blideanu se apără și dă vina pe subalternii săi care nu și-a făcut treaba, dar și pe cetățenii rău platnici.

Autoritățile locale din comuna Stănești l-au acționat în instanță pe fostul primar din localitate, dar și o fostă angajată de la Registrul Agricol, de la care au de recuperat aproximativ 100.000 de lei.

Suma provine din taxele și impozitele neachitate de cetățeni în anul 2014, iar timp ce cinci ani de zile nu s-a făcut nimic pentru încasarea acestei sume de la localnici.

Totul a ieșit la iveală în urma unui control al Curții de Conturi la Primăria Stănești, iar raportul a precizat clar că direct răspunzători pentru această situație sunt fostul primar Ștefan Blideanu și funcționara de la Registrul Agricol care nu mai lucrează în primărie.

Actuala conducere a primăriei a fost nevoită să-i acționeze în instanță pe cei doi pentru recuperarea sumei de aproximativ 100.000 de lei.

Fostul primar crede că totul este o făcătură și nu el ar trebui să fie tras la răspundere. ”Ce treabă au eu cu faptul că oamenii nu și-au plătit dările la stat? Ce treabă am eu cu asta? Dacă sunt sume neîncasate din anul 2014, de ce nu este tras la răspundere cel care a fost înaintea mea. Eu am venit la primărie în anul 2016. În plus de asta, nu primarul încasează taxele și impozitele locale. Asta ar fi trebuit să facă angajații care se ocupă de acest lucru. Mi se pare o aiureală cum de s-au gândit la mine. Este o făcătură a Curții de Conturi făcută la comanda cuiva. Vor să mă agațe cu ceva, dar nu știu cine este în spatele acestei mizerii. Vă dați seama câți bani nu sunt încasați? Să-i dea angajații care nu s-au ocupat de colectarea banilor”, a declarat Ștefan Blideanu, fostul primar din comuna Stănești.

Mai mult decât atât, fostul edil din Stănești este supărat și pe modul în care a aflat că îl așteaptă un proces. ”O să mă apăr clar, pentru că eu nu am nicio vină. Ce mă deranjează este faptul că puteau să mă anunțe și pe mine de ce este în acel raport. Până acum nu am primit nimic oficial. Era elegant să mă anunțe și pe mine personal, mai ales că suntem aici vecini la doi pași”, a mai spus Blideanu.

Vizualizări: 2,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: