A sechestrat şi a tâlhărit în Italia. Gorjean periculos, adus în ţară

Un bărbat de 59 de ani, din oraşul Tismana, va fi adus în ţară pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă. Gorjeanul a fost condamnat în Italia pentru tâlhărie, sechestrare de persoane şi vătămare corporală.

Alături de alţi trei români, Viorel Bonculescu a bătut, sechestrat şi a jefuit un cetăţean tunisian. Evenimentele au avut loc în martie 2009, în sudul Italiei. Nord-africanul a fost imobilizat şi legat la mâini şi picioare cu bandă adezivă. A urmat apoi supliciul. Bărbatul a fost lovit încontinuu cu pumnii, picioarele, dar și cu diverse obiecte contondente.

Românii l-au amenințat şi i-au pus la gât o foarfecă, tunisianul fiind acuzat că ar fi întreţinut relații sexuale cu soția unuia dintre răpitori. După ce l-au bătut bine, cei patru agresori i-au furat din borsetă 3.500 de euro şi două telefoane mobile şi au fugit. Victima a fost lăsată imobilizată, reuşind într-un final să se elibereze. Bărbatul a avut nevoie de zece zile de îngrijiri medicale.

Viorel Bonculescu a fost condamnat în 2012, la 4 ani şi 9 luni închisoare. Gorjeanul a fost reţinut abia în iulie 2016, fiind ulterior arestat în baza unui mandat european şi predat autorităților judiciare italiene.

Conform legislației din Peninsulă, pedeapsa va fi executată complet la data de 21.10.2020. Bărbatul din Tismana și-a dat acordul pentru a fi transferat într-un penitenciar din ţară. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis cererea formulată de autoritățile judiciare din Italia. „Dispune transferarea condamnatului Bonculescu Viorel pentru continuarea executării pedepsei de 4 ani şi 9 luni închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de la 19.07.2016 la zi. Constată că statul italian a acordat condamnatului Bonculescu Viorel beneficiul de 180 zile câştigate cu titlu de eliberare anticipată, aferent perioadei executate în regim de detenţie pe teritoriul Italiei. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru condamnat”, se arată în minuta din 13 august a Curţii de Apel Craiova.

Vizualizări: 4,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: