Marciuc, ales preşedintele celui mai mare sindicat minier. Vezi restul echipei!

Cele cinci sindicate din Bazinul Minier Jilţ au fuzionat ieri şi au ales un nou preşedinte. Adrian Marciuc a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al Sindicatului Mine Energie Jilţ – Turceni. Fuziunea a fost necesară pentru ca sindicatul să aibă reprezentativitate în negocierile cu administraţia.

Peste 200 de delegaţi au fost prezenţi ieri la consiliul de coordonare care a consfinţit fuziunea dintre cele cinci sindicate care au funcţionat până acum în Bazinul Minier Jilţ. Preşedintele noului sindicat este Adrian Marciuc, care a adăugat că fuziunea era obligatorie, pentru că noul Cod social a lăsat sindicatele mici fără reprezentativitate în negocierile cu administraţia. „Conform Legii Dialogului Social, pentru a fi considerat reprezentativ şi a putea negocia noul Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate un sindicat trebuie să aibă ca membri, jumătate plus unu din numărul total de angajaţi. Noul sindicat, ce va fi constituit în urma conferinţei de comasare, se va numi Sindicatul “Mine-Energie” Jilţ-Turceni şi va avea 2535 membri din cei 4537 de angajaţi ai CE Turceni. După înregistrarea <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Judecătorie, acesta va fi cel mai mare sindicat minier din ţară”, a declarat Adrian Marciuc, preşedinte SME Jilţ Turceni.

Una caldă, una rece

Delegaţii prezenţi la alegeri s-au declarat mulţumiţi de echipa aleasă. „Eu îl cunosc pe domnul Marciuc de foarte mult timp, cred că sunt cel mai vechi de pe aici şi pot să vă spun că până acum a condus cel mai bine sindicatul din care am făcut parte. Cred că este cel mai potrivit în fruntea acestui sindicat, deoarece întotdeauna ne-a apărat interesele noastre şi ale sindicatului”, a declarat unul dintre delegaţi.

Noul sindicat ar putea rămâne fără reprezentativitate în doar câteva luni, dacă va fi constituit Complexul Energetic Oltenia. „În cazul în care va fi înfiinţat Complexul Oltenia ne vom pierde reprezentativitatea. Nu doar noi ci toate celelalte sindicate din acest sistem. Separat, niciunul nu ar îndeplinii condiţia reprezentativitaţii. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, nu este nicio problemă, vom fi un sindicat care va face parte din Federaţia Naţională Mine Energie, care va negocia pentru noi”, a adăugat Marciuc.

Preşedinte de onoare al Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni a fost ales senatorul PDL Ion Ruşeţ.

COMPONENŢA SINDICATULUI

Componenţa noului Birou Executiv al Sindicatului “Mine-Energie“ Jilţ-Turceni este următoarea:

Marciuc Adrian Gheorghe - preşedinte                           

Geamănu Vasile - vicepreşedinte                

Ciortan Constantin - vicepreşedinte   

Mămăligă Petre - secretar general      

Pagnejer Nicolae - secretar executiv   

Moraru Ion - secretar executiv                                               

Horcea Constantin - şef Departament Zonal Jilţ Sud

Stoica Virgil -  şef Departament Zonal Jilţ Nord

Zamfir Marin -  şef Departament Zonal Dragoteşti

Ciciu Cornel -  şef Departament Zonal TESA

Negomireanu Ion - şef Departament Zonal CFU Jilţ

Preşedinta Organizaţiei de Femei ce urmează a fi aleasă.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: