A stat cu bărbatul mort în casă toată noaptea

Suspiciuni de omor la Negomir, în satul Raci, unde un localnic de 54 de ani a fost găsit mort în cursul dimineţii de ieri, asta în condiţiile în care toată noaptea îi fusese alături soţia. Femeia, aflată sub tratament medical psihiatric, s-a uitat la televizor, iar ieri dimineaţă a spus că soţul său a căzut într-o furcă şi astfel s-a accidentat. În realitate, omul avea capul zdrobit cu un topor, anchetatorii urmând să stabilească acum cum s-a produs nenorocirea.

Maria Olteanu are 48 de ani, iar răposatul său soţ avea 54 de ani. Ieri de dimineaţă femeia încă stătea liniştită în casă, deşi avea un mort lângă ea, un vecin făcând macabra descoperire. Omul venise să vadă ce mai face Olteanu, iar când a întrebat despre el a aflat că acesta ar fi căzut cu o seară înainte într-o furcă şi nu s-ar simţi prea bine. În realitate, bărbatul era mort de ore bune. „Era lovit rău de tot, mai ales în zona capului. Era sânge în cameră peste tot. Eu nu am văzut în viaţa mea aşa ceva şi nici nu mai vreau să văd. În sobă am găsit nişte linoleum plin de sânge, probabil băgat acolo ca să şteargă urmele. Nu am văzut hainele lui ca să îmi dau seama dacă era sânge şi pe ele, dar el era lovit rău. Era lovit cu toporul, nu se pune problema de furcă, ce furcă, nu există varianta asta”, a spus Ion Ţogoe, uimit de cele văzute.

Varianta cu furca

Odată anunţaţi poliţiştii despre cele descoperite, la gospodăria familiei Olteanu au venit mai multe echipe de anchetatori, dar şi una dintre fiicele celor doi soţi. Adriana a spus că a discutat cu mama sa şi a aflat că tatăl s-ar fi lovit accidental în furcă, varianta fiindu-le prezentată şi anchetatorilor. „Mama mea s-a dus după el în deal, la fânar, şi l-a adus până acasă. Era în pijamale îmbrăcat. El a strigat la mama, iar după ce l-a adus acasă el i-a spus să îi aprindă lumânarea că moare şi a şi murit apoi. Acum nu îl mai am pe tata”, a spus fiica soţilor Olteanu.

Vorbele tinerei, precum şi ale mamei ei nu au prea fost crezute nici de anchetatori, dar nici măcar de vecini, care nu înţeleg de ce Maria Olteanu nu a venit la ei să le ceară ajutor sau de ce nu a sunat la 112 pentru a chema o salvare. „Spun ele lucrul acesta, dar omul, oricât ar fi de slăbit, nu poţi să îl ridici de unul singur de jos şi să îl mai bagi şi în casă. Eu am avut socrii căzuţi la pat şi ştiu cât e de greu să îi ridici, dar apoi pe unul ca el, care să se mai fie şi lovit şi să aibă sânge pe el. Eu cred că în casă s-a întâmplat totul pentru că pe afară nici nu se văd urme de sânge”, a spus o vecină.

Varianta crimei

Poliţiştii criminalişti care au împânzit zona şi procurorul care coordonează ancheta din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au ridicat ieri o furcă din gospodăria soţilor Olteanu, dar spun că varianta accidentului cu furca nu este susţinută de probe. Maria Olteanu a fost dusă prin curte şi pusă să explice cum s-ar fi întâmplat lucrurile, dar din spusele sale nu s-a putut contura o ipoteză credibilă a unei asemenea scene. „Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că victima prezenta multiple plăgi în zona capului, realizate cu un obiect tăietor-despicător, posibil topor, leziuni care pledează pentru comiterea unei infracţiuni de omor. Până în acest moment avem un cerc de suspecţi şi continuăm cercetările în vederea identificării autorilor. Este clar că a fost o moarte violentă, rămâne să stabilim împrejurările”, a menţionat procurorul Dumitru Părăuşanu.

Ancheta coordonată de acesta s-a prelungit până aseară târziu, el şi poliţiştii stând toată ziua la Negomir pentru a cerceta cu amănunţime gospodăria soţilor Olteanu. Prima pe lista suspecţilor este chiar Maria Olteanu, femeia urmând să fie supusă însă unei expertize psihiatrice pentru a se vedea dacă avea sau nu discernământ. Trupul neînsufleţit al soţului acesteia a fost ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj, medicii urmând să stabilească în cursul acestei zile cauzele decesului.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: