A trăit printre românii din Bruxelles şi a scris o carte despre viaţa lor

Viaţa românilor care trăiesc în capitala Europei a fost aşternută pe hârtie. Carmen Banţa, cadru universitar în Craiova, a scris o carte despre modul lor de viaţă, carte ce a fost lansată chiar la Bruxelles. La eveniment au participat europarlamentari români, profesori gorjeni şi studenţi ai Universităţii “Constantin Brâncuşi„ din Târgu Jiu.

Carmen Banţa a trăit luni bune în Bruxelles. În tot acest timp ea a stat de vorbă cu românii care au plecat din ţara natală cu speranţa că vor duce o viaţă mai bună într-o capitală europeană. Poveştile de viaţa ale emigranţilor români au impresionat-o pe Carmen aşa că s-a gândit să afle şi alţii ce viaţa duc românii de peste hotare şi a scris o carte. „Aceasta carte îi ajută pe românii plecaţi în Belgia (Bruxelles) să se regăsească identitar într-o lume a globalizării cultrale şi simplificărilor lingvistice. Studiul, considerat a fi un certificat de confirmare al comunităţii româneşti în Belgia, constituie un act de cultură, dar şi o analiză antropologică aprofundată. Cartea trebuie plasată în context european, fiind o contribuţie la redesenarea locului comunităţii româneşti în familia europeană. Este cel mai important paragraf din carte, din aceste rânduri se înţelege exact ce cuprinde acest volum de carte”, a spus Carmen Banţa, autorul cărţii.

Lansarea cărţii a fost facută la Palatul European  în prezenţa europarlamentarilor români si a delegaţiei de la Gorj formată din profesori şi studenti cu sprijinul lui Marian Jean Marinescu. „Am sprijinit-o pe doamna Carmen Banţa pentru că din ceea ce ea a aşternut pe hârtie putem învăţa multe lucruri bune. Este expusă viaţa românilor din Bruxelles din toate mediile”, a precizat Marian Jean Marinescu, europarlamentar.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: