A treia victorie europeană pentru Energia

Energia rămâne liderul Grupei K şi după întâlnirea cu BC Astana. Cu trei victorii consecutive în grupă, formaţia antrenată de Antonis Constantinides şi-a asigurat în mare măsură calificarea în următoarea rundă a FIBA Europe Cup, având şanse mari să termine grupa pe prima poziţie.

La finalul partidei antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, s-a declarat pe deplin mulţumit de rezultat, dar mai ales de prestaţia echipei. Constantinides îşi doreşte ca Energia să se califice de pe prima poziţiei a grupei K. “Am fost foarte bine pregătiţi pentru acest meci şi cred că toată lumea a văzut acest lucru în teren. În special în prima repriză, am reuşit să oprim cei mai periculoşi oameni ai celor de la Astana, pe Hayes şi Caner-Medley. Sunt de părere că dacă vom reuşi să avem în continuare performanţele, în special cele defensive, pe care le-am avut la acest joc, cel puţin acasă la noi va fi foarte greu să mai pierdem vreun meci. Sunt mulţumit în primul rând pentru că jucăm, în sfârşit, aşa cum vreau şi stăm bine. Dacă vom reuşi să mai obţinem încă o victorie, ne vom califica şi o să încercăm să o facem de pe prima poziţie”.

Atmosfera creată de fanii Energiei prezenţi la Sala Sporturilor i-a amintit antrenorului Constantinides de momentele frumoase trăite sezonul trecut în EuroChallenge. Tehnicianul a mulţumit publicului prezent la sală pentru susţinere. Antrenorul Energiei a ţinut să transmită şi un mesaj la finalul meciului: “Vreau ca tot ceea spun să fie scris aşa cum voi spune. Energia Târgu Jiu, în ultimii doi ani, este cea mai bună reprezentantă a baschetului românesc în Europa. Indiferent dacă unora le place sau nu, indiferent dacă unii recunosc, sunt de acord sau nu sunt de acord. Din acest motiv avem pretenţia ca atât la Târgu Jiu, dar şi în deplasare să ni se arate respectul adecvat evoluţiei şi performanţelor cel puţin pe plan european ale Energiei pentru că este cel mai bun reprezentant al baschetului românesc pe plan european în ultimii doi ani. Este un mesaj pentru toată lumea”.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: