Ponta a lăsat încurcată situaţia stadionului din Târgu Jiu

Vechiul stadion din Târgu Jiu a fost demolat de săptămâni bune, dar amplasamentul încă nu a fost predat constructorului pentru a se apuca de lucrări. Asta pentru că o parte din stadion, partea cu Hotelul Sport, aparţine Ministerului Tineretului şi Sportului şi este nevoie de o hotărâre de guvern pentru a fi trecut la Compania Naţională de Investiţii, care mai departe să îl predea la constructor. Au fost tot felul de documente de întocmit şi hotărârea ar fi trebuit luată miercuri în şedinţă de guvern, ceea ce nu s-a întâmplat. Acum nu se ştie cât va mai dura, având în vedere demisia lui Ponta, care va genera numirea unui nou guvern.

Lucrările de modernizare a stadionului municipal din Târgu Jiu sunt blocate pentru moment. Constructorul, societatea ACI din Cluj, trebuia ca săptămâna viitoare să preia amplasamentul de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care asigură finanţarea proiectului, însă acest lucru nu se va mai întâmpla. Asta pentru că şi CNI trebuia la rândul ei să preia terenurile din zona stadionului care aparţin Ministerului Tineretului şi Sportului, ori acest lucru este posibil numai printr-o hotărâre de Guvern. Miercuri, Guvernul Ponta a căzut, iar în ultima şedinţă nu a fost luată în discuţie preluarea de către CNI a terenurilor Ministerului Tineretului, ci doar creşeterea lefurilor dascălilor. Joi a fost desemnat un premier interimar care poate susţine şedinţe de Guvern, dar nu se ştie dacă stadionul din Tg Jiu va fi o prioritate. Constructorul a venit şi săptămâna trecută la Târgu Jiu pentru a prelua amplasamentul, dar bineînţeles că nici atunci nu erau hârtiile gata.

Chiar şi în aceste condiţii, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, spune că nu îşi face griji în ceea ce priveşte continuarea investiţiilor de la nivelul municipiului. „Nu este adevărat, aşa cum s-a spus în spaţiul public, că prin demisia Guvernului Victor Ponta investiţiile de la Târgu Jiu nu vor mai avea continuitate. Şi aici mă refer la stadion, la centură şi la sala de sport. Eu asigur toţi târgujienii că investiţiile vor avea continuitate, că se vor finaliza şi că nu este adevărat ca atunci când cade un Guvern, lucrările susţinute de Guvernul în exerciţiu nu vor mai avea continuitate. Şi Guvernul domnului Ponta a continuat şi a dus mai departe investiţiile iniţiate de domnul Boc. Deci nu este adevărat că se vor sista lucrările la stadion, la sală sau la centură”, a declarat Florin Cârciumaru. Rămâne însă de văzut, câtă vreme acelaşi primar garanta în octombrie că nemţii fac fabrica de cablaje auto la Tg Jiu, deşi aceştia anunţaseră încă din august că au oprit proiectul.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: