A venit vacanţa la Pandurii!

Fotbaliştii de la Pandurii Târgu Jiu pleacă azi în vacanţă mult mai liniştiţi decât în precedentele sezoane. Deşi ocupă locul 13, Pandurii se află la cinci punte de primul loc retrogradabil şi la şapte puncte de locurile de cupe europene. Analizând acum turul de campionat, conducerea clubului se declară mulţumită de ceea ce s-a realizat, mai ales după venirea lui Sorin Cârţu. Preşedintele Marin Condescu aprecia la analiza de ieri a turului de campionat că, dacă s-ar face un clasament al celor nouă etape disputate cu Sorin Cârţu pe bancă, Pandurii ar fi acum pe podium.

Pandurii a disputat sub comanda lui Sorin Cârţu 11 partide, dintre care două în Cupa României şi nouă în campionat. Bilanţul e unul mulţumitor, chiar neaşteptat de bun în condiţiile în care Pandurii a avut mulţi jucători accidentaţi şi n-a putut alinia cel mai bun unsprezece.

Antrenorul Sorin Cârţu a apreciat evoluţia echipei şi rezultatele ca fiind foarte bune, fiind mulţumit de modul în care a răspuns echipa cerinţelor sale, singura sa nemulţumire fiind accidentările care i-au creat coşmaruri după cum preciza la unele conferinţe de presă: „Am avut 11 meciuri, dacă punem la socoteală şi cele din Cupa României, în care am avut doar o singură înfrângere. Una peste alta, eu zic că este un parcurs bun, poate se putea chiar şi mai fericit, pentru că au fost nişte partide de la care nu am avut şansa să luăm mai multe puncte. Eu sunt mulţumit de cum s-a prezentat echipa, deşi cel mai mare adversar al nostru a fost tot la noi, pentru că am avut tot timpul accidentaţi sau suspendaţi. Niciodată nu am putut folosi întreg lotul pentru o anumită partidă”.

La ora bilanţului, după încheierea turului, Cârţu a vorbit doar despre perioada în care a pregătit el echipa, procentajul său fiind unul bun, de 1,8 puncte pe meci: „Eu acum nu pot să fac un bilanţ pentru toate cele 17 meciuri, pentru că am venit la Pandurii când mai erau doar 9 partide de jucat din tur. În aceste nouă meciuri am făcut 16 puncte şi de aceea cred este un procentaj bun: cam 1,8 puncte pe meci. Poate se putea şi mai mult, dacă am fi exploatat cum trebuie partida de la Constanţa, dar la fel de bine chiar nu ne gândeam că luăm toate punctele în jocurile cu Rapid şi CFR”.

Preşedintele Condescu a fost ieri prezent la ultima conferinţă de presă a anului organizată de antrenorul echipei gorjene, precizând că nu poate fi decât mulţumit de acest parcurs pe care îl consideră foarte bun. Nemulţumirea oficialului clubului a coincis cu cea a tehnicianului, preşedintele apreciind că nu a fost nici un meci în care să aibă la dispoziţie tot lotul de jucători: „Nu ştiu dacă a fost vreun meci în care să avem la dispoziţie tot lotul de jucători. Din fericire, cei care au intrat pe teren din postura de rezervă şi-au făcut foarte bine treaba. E cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla, nu s-a văzut lipsa titularilor, iar echipa a avut rezultate bune. Acum, la ultimul meci de la Galaţi am avut o echipă formată din doar 17 jucători, 11 din ei rămânând acasă mulţi din diferite motive. Şi, chiar având problemele acestea, tot nu am pierdut”.

Pandurii vor pleca azi în vacanţă cu aceleaşi probleme de lot, dar se speră că într-o lună, până la reunirea echipei de pe 7 ianuarie, să se refacă cea mai mare parte a accidentaţilor. Jucătorii au primit pentru vacanţă şi un program special de pregătire din partea preparatorului fizic Fane Cioacă, cu indicaţia de a nu lua în greutate şi a veni după vacanţă cu un tonus bun pentru reluarea pregătirii.

Înaintea plecării în vacanţă, aseară, jucătorii au fost invitaţi de conducerea clubului la banchetul de final de an, care a avut loc la un restaurant de la periferia oraşului.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: