A vrut să-şi ia viaţa de dorul mamei

Lipsa părinţilor de acasă a făcut-o pe o adolescentă din Polovragi să recurgă la un gest extrem pentru a atrage atenţia asupra sa. D.A. Popescu, de 13 ani, urma să meargă singură la şcoală în prima zi a noului an de învăţământ, tatăl său plecând de dimineaţă la Horezu că băiatul cel mare al familiei, care pleca la liceu. Fata era măcinată de dorul mamei, aflată la muncă în Italia, lipsa acesteia determinând-o pe adolescentă să îşi taie venele de la mâna stângă.

Adolescenta din satul Racoviţa, comuna Polovragi, a vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa chiar în prima zi de şcoală. Elevă în clasa VII-a la o şcoală din localitate, fata şi-a tăiat venele de la mâna stângă. Norocul ei a fost că o prietenă a găsit-o la timp şi a alertat autorităţile. Fata a fost transportată la spitalul din Novaci, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Gestul tinerei a şocat întreaga comunitate. Nimeni nu îşi explică de ce fata a luat această decizie extremă.

Oamenii legii din localitate, dar şi directorul şcolii au mers la fată acasă. Autorităţile locale din Polovragi cred că tânăra s-a simţit abandonată, mai ales acum la începerea anului şcolar, tatăl preferând să meargă cu fratele său la liceu, iar mama nu putea să o însoţească pentru că este plecată la muncă peste hotare. Fata nu a vrut să spună oamenilor legii motivul care a determinat-o să ia o astfel de decizie. „Mama fetei e plecată la muncă în Italia de vreo două luni. Mai are un frate mai mare care este acum la liceu, iar tatăl l-a însoţit în prima zi de şcoală. Ea a rămas acasă şi s-a tăiat la mână cu cuţitul. Nu ştim ce motiv ar fi avut să facă asta. Nu spune nimic. A fost şi directorul acasă la fată, şi şeful de post. Au pus-o în maşină şi s-au întâlnit cu ambulanţa pe drum, care a preluat-o. Fata trebuia să fie la şcoală, aici, la Polovragi, e în clasa a VII-a, are 13 ani. Trebuia să fie la deschiderea anului şcolar. S-ar putea să se fi simţit singură, tatăl s-a dus cu băiatul, era prima dată la liceu. Lipsă de bani, zice directorul", a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

ambulanta

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: