Denunţătorul unui judecător, în puşcărie pentru evaziune

Un om de afaceri din Târgoviște a ajuns în arestul IPJ Gorj într-un dosar de evaziune fiscală de peste un milion de euro, acesta nefiind un simplu muritor, ci un afacerist care a denunţat un magistrat la DNA în încercarea de a scăpa de un alt dosar de evaziune fiscală.

Petru Blanda are mai multe firme în Dâmbovița, principala fiind Ecprod SA, o firmă care cu acelaşi nume fiind înfiinţată şi la Târgu Jiu şi folosită în lucrări de amenajare a unor drumuri, şanţuri sau albii de râu, inclusiv în municipiu, pietrele din zona târgului Litovoi fiind puse acolo de firma amintită.

Un control al anchetatorilor gorjeni a scos în evidenţă faptul că dâmboviţeanul se folosea de firmele sale pentru a emite între ele facturi şi chitanţe pentru operaţiuni nereale, cercetările fiind extinse în ultima vreme la întregul grup de societăţi administrate de Blanda. Aşa au ajuns poliţiştii gorjeni să descopere un prejudiciu de peste 1 milion de euro, omul devenind astfel membru în „clubul” celor care au păgubit statul la modul „serios”. Dâmboviţeanul a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri fiind scos din spatele gratiilor şi dus în faţa unui procuror pentru a fi cerută ulterior arestarea sa pentru o perioadă mai mare de timp, el nefiind la prima „abatere” de acest gen.

Petru Blanda a mai avut acuzaţii de evaziune formulate la adresa sa, una dintre ele reuşind să îl facă faimos la nivel național. În 2012 el a mituit o judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție și a formulat un denunț la DNA, şpaga fiind de 200.000 de euro. Magistratul Maria David îi promisese lui Blanda că intervine la colegi de-ai săi de la Ploieşti pentru a-l scăpa de dosar, Ploieștiul fiind în județul Prahova, polițiștii de acolo fiind conduși la vremea respectivă de actualul șef al IPJ Gorj, Gheorghe Parepa. Faptele pentru care dâmbovițeanul a ajuns acum după gratii s-au produs şi ele cam în aceeaşi perioadă, vremea cătuşelor venind însă de abia zilele acestea, când, probabil, Blanda credea că nu îl mai întreabă nimeni de sănătate.

petru_blanda

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: