Absolvenţii claselor a XII-a, în febra BAC-ului

Mii de elevi absolvenţi ai claselor a XII-a au intrat în febra examenelor. Ieri a avut loc prima probă din cadrul a examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba a fost susţinută în cele 32 de licee din judeţul Gorj, în unele şcoli fiind prezenţi la examen doar câţiva elevi.

La nivelul judeţului Gorj, s-au înscris 4319 elevi la prima probă a examenului de bacalaureat, proba orală la limba română. Cei mai mulţi elevi participanţi la această probă s-au înregistrat la câteva licee din municipiului Târgu Jiu, dar şi din Motru. Reprezentanţii ISJ Gorj spun că subiectele au ajuns la timp în fiecare liceu, astfel încât examenul să se desfăşoare în condiţii normale. “Sunt programaţi două zile, în funcţie de câţi copii sunt. Cei mai mulţi elevi prezenţi la această probă sunt la Liceul Economic - 294 de elevi, 314 la Motru la Colegiul Tehnic, 235 la Liceul Auto, 209 la Liceul Ecaterina Teodoroiu. Competenţele lingvistice se desfăşoară în fiecare liceu fiind constituite la nivelul lor comisii de evaluare. Cei mai puţini elevi prezenţi la această probă sunt la Liceul din Bâlta, cinci elevi, la Peştişani-24, la Bustuchin-31 şi la Stoina tot 31. Subiectele au ajuns la ora 9 la fiecare liceu”, a declarat Ion Işfan, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

„Subiectele nu au fost deloc dificile”

Elevii care s-au pregătit din timp pentru examenul de bacalaureat spun că nu au avut emoţii la prima probă şi sunt încrezători că vor primi o notă pe măsura aşteptărilor. “Subiectele nu au fost deloc dificile, m-am pregătit şi sperăm că va fi bine. La finalul zilei voi afla şi rezultatul, dar cred că m-am descurcat şi voi lua un calificativ foarte bun. M-am pregătit încă de la începutul anului, de fapt de când am intrat la liceu. Subiectele nu au fost mai grele decât cele de la simulare”, a spus Alin Alesu, absolvent al Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.    

Rămaşi fără curent în timpul examenului

La Liceul din Roşia de Amaradia examenul de bacalaureat a fost întrerupt de două ori din cauza căderii reţelei electrice. Comisia de evaluare a fost nevoită să suspende pentru câteva minute examenul, pentru că nu se mai putea face înregistrarea video a elevilor. Conducerea condamnă firma CEZ şi consideră nejustificate aceste probleme de alimentare cu energie, mai ales că anunţaseră susţinerea examenului de bacalaureat prin adrese.

Eleva de 19 ani din Roşia de Amaradia care şi-a îngropat copilul în grădină  a susţinut ieri proba de evaluare a competenţelor  lingvistice de comunicare orală în limba română. “Roxana Diaconu a venit de dimineaţă, a intrat undeva în jurul orei 10. N-am asistat personal, dar sigur s-a descurcat, este o elevă dintre cei mai bine cotaţi. Avea aceste competenţe, nu se punea problema”, a declarat Cristinel Faităr, directorul Liceului din Roşia de Amaradia.

ÎNSCRIŞI

Anul acesta s-au înscris la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie un număr de 5313 elevi, din care 4277 sunt absolvenţi ai claselor a XII-a de anul acesta şi 1036 din seriile anterioare. 

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: