Absolvenţii de liceu au absentat la bursa locurilor de muncă

Bursa locurilor de muncă organizată vineri de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj nu a trezit aproape deloc interesul absolvenţilor de liceu, promoţia 2014. Aceştia au participat în număr extrem de mic, spre surprinderea organizatorilor mai ales că angajatorii au pus la dispoziţie un număr de 473 de locuri de muncă în judeţul nostru.

Tinerii gorjeni au manifestat vineri un real dezinteres pentru căutarea unui loc de muncă. Deşi se aşteptau la un număr de 480 de participanţi, în sală dacă au fost puţin peste 100 de oameni. Angajatorii au fost însă în număr destul de mare. „Am contactat 205 angajatori, iar în sală sunt undeva la 53 de angajatori care oferă 473 de locuri de muncă. Dintre absolvenţi, am contactat peste 400, chiar 480, sperăm ca oferta şi cererea să se coreleze”, a declarat Ana Maria Niculescu, director adjunct AJOFM Gorj.

Tinerii participanţi au avut de ales mai mult dintre locurile de muncă pentru studii medii, angajatorii punând la dispoziţie doar 68 de locuri e muncă pentru studii superioare. „Avem oferte pentru muncitori necalificaţi, muncă la fermă, la câmp, acum eu nu ştiu dacă găsesc printre tinerii absolvenţi să-şi dorească să muncească, aşadar mă gândesc că este un început şi pentru ei. Avem în jur de cinci, şase locuri de muncă”,a declarat reprezentantul firmei Lucsor Danicons. Printre locurile de muncă pentru studii superioare se numără cele de consilier vânzări în domeniul IT, programatori, tehnoredactori. Au fost prezenţi şi tineri care au găsit locul de muncă dorit. „Sunt absolventă 2014, am terminat Colegiul Tudor Arghezi, am mai lucrat ca barman şi ca lucrător comercial şi am găsit şi aici ceva”, a declarat Izabela Morea. La bursa pentru absolvenţi nu au participat doar cei care au terminat liceul în 2014, ci şi persoane trecute de 40 de ani în speranţa că vor găsi ceva de muncă în străinătate. „Practic experienţă nu am că am muncit mai mult în străinătate şi m-am întors crezând că voi găsi ceva la noii investitori veniţi în oraş, dar nu am avut noroc, aşa că am venit să văd ce oferte sunt pentru străinătate”, a declarat unul din participanţi.

Potrivit conducerii AJOFM Gorj, 62 de absolvenţi participanţi au fost încadraţi pe loc, iar alţi 251 selectaţi pentru probe în perioada următoare.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: