Abureli doctrinare !

Plecarea lui Frunzăverde de la PDL din dorinţa de a construi dreapta dreptei nu au impresionat pe nimeni pentru simplu motiv că PNL, partidul către care se îndreaptă, nu mai este de dreapta, cum ici PSD nu mai este de stânga.

Aşa că, dacă vrea într-adevăr să-l credem că pleacă din motive doctrinare, cum încearcă acum să ne convingă, trebuie să fie mai explicit, mai ales că în interiorul PDL era cunoscut ca ideologul partidului, funcţie din perspectiva căreia se cheamă că a înregistrat un  mare eşec. Dar, indiferent din ce motive pleacă, plecarea în sine ridică mai multe probleme. Al doilea om din partid nu pleacă pur şi simplu pentru că se declară nemulţumit, ci încearcă să aducă partidul la standardul pe care şi-l doreşte, că doar de aceea a fost ales într-o funcţie atât de înaltă. Al doilea om din partid nu pleacă până nu are mai multe runde de convorbiri măcar cu primul om din partid, căruia trebuie să-i atragă atenţia chiar şi public că partidul a luat-o pe un drum greşit, altul decât cel care a fost trasat de organele de conducere şi de programul partidului.

Ca fost ministru al apărării ar fi trebuit să înveţe măcar că un comandant nu-şi părăseşte trupa şi trece de parte duşmanului dacă nu vrea să fie acuzat de trădare. Nu poate să ne pună în faţă moralitatea liberalilor către care se îndreaptă  din moment ce aceştia au făcut coaliţie cu oamenii lui Iliescu şi ai lui Voiculescu.

Frunzăverde n-a plecat din motive ideologice. Dacă PDL are probleme în această zonă el ca al doilea om în partid este direct responsabil. Sigur că de astfel de cazuri se face vinovat PDL-ul care în urmă cu doar câţiva ani, când Pinalti de la Piatra Neamţ a venit de la PNL la PDL în aplauzele tuturor, nu l-a considerat nimeni  trădător. Toate partidele când au reuşit să cumpere un om de la alt partid s-au bucurat nespus considerând că au făcut o achiziţie bună, dar când le-a plecat un om au considerat că este un act de trădare. Pentru că şi Camera Deputaţilor şi Senatul riscă să fie blocate prin trecerile şi a altor parlamentari de la putere la opoziţie, urmându-l pe fugar, cred că puterea mai bine ar face rost de arginţii cu care să mai cumpere şi ea ceva  pentru formarea unei majorităţi minime ca să putem să ne mai considerăm un stat democratic în care legile le dă Parlamentul. Altfel să vină dictatura că pentru asta ne trebuie un singur om.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: