Abuz în serviciu la Straja! Liniște și pace la Rânca!

Procurorii DNA l-au trimis în judecată miercuri pe primarul de la Lupeni, oraș de care aparține și stațiunea Straja, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, la fel ca și șeful Biroului Achiziții, Cristofor Alin Condoiu.

Cornel Resmeriță, primar de-o viață și cu fiu parlamentar și aspirant să devină primar în locul său, e acuzat că a plătit milioane de lei în plus unei firme pentru lucrări ce trebuiau efectuate la Straja, omul de afaceri Miron Dorel Gardean fiind și el trimis în judecată pentru instigare la comiterea infracțiunii pentru care sunt trimiși în judecată cei doi șefi ai Primăriei Lupeni. Afaceristul este cel care a denunțat-o la DNA pe Udrea în dosarul „Gala Bute”, acum având de dat propriile explicații în fața judecătorilor care vor da un verdict la acuzațiile ce îi sunt aduse.
„La data de 11 noiembrie 2011, inculpatul Resmeriță Cornel, în calitate de primar al municipiul Lupeni, la instigarea inculpatului Gardean Miron Dorel, a atribuit societății Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359,11 lei, finanțat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic și executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Stațiunii turistice Straja. Acest contract a fost atribuit de inculpații Cornel Resmeriță și Condoiu Cristofor-Alin cu încălcarea atribuțiilor de serviciu care le reveneau conform dispozițiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizițiile publice, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunț de participare și prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea prețului cu suma de 3.364.144,86 lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât și un folos necuvenit obținut de SC Termogaz Company SA. Mai mult, deși cei doi inculpați cunoșteau din proiectul tehnic, întocmit anterior de o firmă specializată, că alimentarea cu energie electrică a stațiunii se poate realiza cu o sumă mai mică, aceștia au acceptat prețul propus de Termogaz Company fără a-l supune unei cenzuri reale”, arată DNA.

Vizualizări: 678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: