Acces liber pentru vizitatori şi alergători pe stadion

Pista Stadionului Municipal din Târgu Jiu va fi la dispoziţia tuturor gorjenilor care doresc să facă sport pe o suprafaţă de calitate. Primarul Marcel Romanescu a decis să redea pista de atletism comunităţii locale, aşa cum era de fapt înainte de demolarea vechii arene. De marţi pista va fi şi la dispoziţia cetăţenilor care vor să alerge, după ce în primă fază a fost disponibilă doar pentru atleți.

Stadionul din Târgu Jiu include şi o pistă modernă, omologată chiar şi pentru competiţii internaţionale. Modernizată de clubul Pandurii Târgu Jiu, înainte ca stadionul să fie demolat, pista de atletism a aparţinut clubului Pandurii, din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, şi a fost cedată către primăria Târgu Jiu, împreună cu stadionul, în anul 2001. De la predare şi până la modernizarea acesteia de către  clubul de fotbal Pandurii, care  a  preluat stadionul în comodat în anul 2005, pista a fost acoperită doar cu zgură.

După ce utilajele care au lucrat la construirea stadionului au afectat pista de tartan de care dispunea stadionul, aceasta a fost refăcută de către constructor, la noi standarde, cu şase culoare, pentru a fi omologată pentru competiţii naţionale şi internaţionale. Dar, înainte de a intra stadionul vechi în procedura de demolare, pista era la dispoziţia cetăţenilor din municipiu, cei care doreau să facă sport alergând acolo în afara orelor de antrenament ale atleţilor. Acelaşi lucru doreşte să se întâmple şi acum actualul primar, Marcel Romanescu, care a decis să redea pista de atletism comunităţii locale, aşa cum a fost dintotdeauna, de când există această pistă.  

”Pista de atletism a Stadionului Municipal va putea fi folosită, de marţi, 26 noiembrie, de cetăţenii care doresc să alerge. Am dat dispoziţie să fie prezentă, în permanenţă, o persoană care să îi primească pe oameni. De asemenea, întreg stadionul va fi deschis pentru cei ce doresc să îl viziteze. Este un reper important al municipiului Târgu Jiu şi consider că este corect ca cetăţenii să îl poată vizita când doresc”, a fost mesajul transmis de primarul Romanescu.

Mai mult, pe lângă cei care doresc să facă sport,  în stadion va exista personal care să conducă vizitatorii, grupuri organizate care doresc să vadă din interior stadionul.  Măsura va fi benefică mai ales pentru şcolarii şi preşcolarii care vor avea în curând în program „Şcoala altfel” şi vor avea ocazia să vadă în premieră cum arată un stadion.

Vizualizări: 915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: