Accident de muncă la fabrica de gips-carton de la Turceni

Poliţiştii şi inspectorii de muncă au demarat o anchetă după ce un tânăr din judeţul Vâlcea a suferit un accident de muncă pe şantierul societăţii Siniat de la Turceni. Victima a căzut de la o înălţime de câţiva metri, suferind mai multe leziuni, atât la membre, cât şi la cap. Pentru că starea tânărului s-a agravat, a fost transportat la Spitalul Clinic Nr.1 din  Craiova.

Tânărul presta activitate pentru o societate din Sibiu care participă la construcţia fabricii de gips-carton a belgienilor de la Siniat, spun inspectorii de muncă. Acesta monta casete structurate. Evenimentul s-a produs miercuri, în jurul orelor 18. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a constatat faptul că un tânăr în vârstă de 23 de ani din localitatea Câineni, judeţul Vâlcea, angajat în cadrul unei societăţi, în timp ce efectua lucrări pe respectivul şantier s-a dezechilibrat şi a căzut la sol de la o înălţime de aproximativ 4 metri. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. 

În urma impactului cu solul tânărul vâlcean a suferit multiple leziuni. A fost transportat la Spitalul din Turceni pentru a primi îngrijiri medicale. De aici a fost trimis la un spital din Craiova. „Diagnosticul cu care a ajuns aici a fost de politraumatism, un traumatism cranio-cerebral închis cu pierderea cunoştinţei, era stabil hemodinamic, deci funcţiile vitale erau bune. A mai avut traumatisme la antebraţul stâng, la gamba dreaptă şi în zona cervicală, în zona coloanei. A fost trimis la UPU Craiova”, a declarat Dragoş Haţegan, directorul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Unitatea va trebui să facă o anchetă în acest caz, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj va aviza raportul.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: