Accident de muncă mortal în minerit

În data de 21.12.2012, orele 10:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de D.V., cu privire la faptul că la atelierul mecanic din cadrul unei cariere, s-a produs un accident de muncă.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul subunităţii care au stabilit că S.A., de 45 de ani, din comuna Câlnic, judeţul Gorj, în timp ce lucra la demontarea unei macarale aflată la circa 30 m de atelierul mecanic, brațul acesteia s-a desprins căzând peste victimă, cauzându-i decesul.

Cu ocazia cercetărilor s-a constatat faptul că M.V., de 58 de ani, conducător formaţie de lucru, nu a luat măsurile stabilite cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă.

Lucrătorii din cadrul Serviciului Medicină Legală Gorj, au ridicat cadavrul în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei exacte a decesului.

În cauză poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului formaţiei de lucru, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor cu privire la securitatea si sănătatea în muncă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: