Accident pe centura Jiului, cu o cisternă şi un Logan

O adevărată tragedie ar fi putut avea loc ieri dimineaţă pe centura Jiului din Târgu Jiu. Un autoturism Dacia Logan s-a lovit frontal cu o cisternă care a intrat pe contrasens. În urma impactului o femeie a ajuns la spital cu multiple traumatisme.

Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii. Martorii povestesc faptul că şoferul autoturismului se deplasa regulamentar, când în faţa sa, pe contrasens a apărut cisterna. Impactul nu a mai putut fi evitat. „M-a depăşit pe mine şoferul cu Dacia şi a revenit pe banda sa, nu a fost nicio problemă. Am văzut că din faţă venea pe contrasens cisterna aia şi nu a mai avut unde să intre şoferul cu Dacia. Eu cred că şoferul cisternei a vrut să evite maşina din faţă. Era şi ceaţă şi vă daţi seama că vizibilitatea era redusă”, a declarat un martor.

Şoferul cisternei a declarat că a fost nevoit să intre pe contrasens pentru a evita impactul cu altă maşină care se afla faţa sa şi care brusc a frânat. La toate acestea s-a adăugat şi ceaţa densă, care a redus vizibilitatea celor doi conducători auto. Fin fericire cisterna maşinii nu a fost încărcată cu combustibil, în caz contrar putându-se produce o adevărată tragedie. „Am intrat pe contrasens pentru că dacă nu loveam maşina din faţa mea. M-am trezit brusc că frânează şi nu mai aveam ce să fac”, susţine şoferul cisternei.

În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane aflate pe bancheta din dreapta a autoturismului, care este şi mama şoferului de 26 de ani din Turcineşti. Femeia a suferit mai multe leziuni, însă starea sa de sănătate este stabilă. Aceasta a rămas internată pentru investigaţii.

CIRCULAŢIE

Circulaţia în zonă a fost oprită mai bine de o oră. Pe un sens şi pe altul de mers s-au format cozi imense de maşini. „Stăm de aproape o oră pe aici. Ce să facem, se mai întâmplă şi de astea, bine că nu a fost grav. E ceaţă şi cine ştie, o fi avut şi viteză”, declară un şofer de TIR. Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

CERCETĂRI

La faţa locului s-au deplasat şi echipajele de poliţie care au demarat cercetările. “Din primele cercetări rezultă faptul că şoferul autotirului a pătruns pe contrasens, lovindu-se cu un autoturism care circula în mod regulamentar. Din nefericire a rezultat vătămarea corporală a unei persoane. Vom continua cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier pentru a stabilii cui aparţine vinovăţia”, a declarat Ion Popescu, agent SPR Gorj.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: