Mamă şi fiice, arse într-un incendiu

De chinuri groaznice are parte o femeie din Dăneşti, dar şi cele două fiice ale sale, care, sâmbătă seara, au suferit arsuri grave într-un incendiu produs la locuinţa lor din satul Şasa.

Starea lor a fost atât de gravă încât medicii au decis să le transfere de urgenţă de la Târgu Jiu la Bucureşti cu un elicopter care le-a preluat de la Craiova. Elisabeta Bican are 36 de ani şi încerca să aprindă focul în sobă atunci când a aruncat combustibil lichid, probabil benzină, peste lemne. Combustibilul din bidon a luat însă foc şi el şi, astfel, flăcările au cuprins-o pe femeie, în ajutorul său intervenind cele două fiice de 10 şi 15 ani, aflate în casă. Speriate de existenţa unei butelii în apropiere, minorele au făcut tot ce a fost posibil pentru a-şi salva mama, dar s-au ales şi ele cu răni grave pe corp.

Fata cea mică avea arsuri pe 70% din organism, starea ei fiind considerată drept cea mai gravă. Mama avea arsuri pe jumătate din corp, iar sora mai mare fusese arsă pe 20% din corp, în special pe piept şi mâini. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-a interesat direct de acest caz, el dispunând preluarea rănitelor şi transportarea acestora cu un elicopter la Bucureşti. Ca urmare, trei ambulanţe au plecat sâmbătă seara spre Craiova, pe drum echipaje SMURD din Bănie preluându-le pe paciente şi transferându-le grabnic la elicopterul dotat cu echipamente care să-i permită zborul şi pe timp de noapte.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: