Un minor de 16 ani a omorât o persoană cu motoscuterul şi a fugit

Un tânăr de 16 ani din Bumbeşti Jiu a fost implicat luni seara într-un accident rutier mortal produs pe raza satului Lăzăreşti, acesta lovind în plin cu un motoscuter un bărbat de 58 de ani, care şi-a pierdut viaţa pe loc.

Mopedistul a profitat de faptul că nimeni nu l-a văzut când a produs accidentul şi, ca urmare, a fugit de la locul evenimentului rutier, un localnic trecând ulterior prin zonă. Acesta a observat un cadavru întins pe marginea drumului, moment în care a sunat la 112 şi a anunţat Poliţia despre macabra descoperire. Ulterior, martorul respectiv l-a recunoscut pe cel decedat, nimeni neştiind exact cât a zăcut bărbatul pe marginea şoselei sau cât a mai trăit în urma impactului.

În lipsa unui martor ocular la faţa locului, poliţiştii au încercat să strângă puţinele indicii pe care le aveau la dispoziţie. Oamenii legii au descoperit aici o bucată de plastic desprinsă din motoscuterul implicat în accident, în scurt timp reuşind să îl identifice şi pe proprietar. Individul în cauză este un adolescent de etnie romă, care s-a prezentat la Poliţie după circa trei ore de la producerea accidentului mortal. „Am fost cu el la spital să-l bandajăm, că este şi el rănit. Nu a vrut să fugă, dar e copil. S-a speriat şi nici nu a ştiut ce să facă. Noi când l-am văzut, am zis că mai bine să îşi panseze rănile şi apoi să se predea la Poliţie, ceea ce a şi făcut”, a spus una dintre rudele mopedistului.

Aproape şase ore a fost acesta audiat de către poliţişti, tânărul trebuind să explice pas cu pas ce s-a întâmplat şi ce a făcut în după-amiaza şi, mai ales, seara zilei de luni. Anchetatorii au decis să îl reţină pe acesta pentru 24 de ore, aseară o instanţă de judecată stabilind că el poate fi cercetat în continuare în stare de libertate. Tânărul are interdicţie de a părăsi ţara în următoarele 29 de zile. Cât priveşte victima sa, trupul neînsufleţit a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală, unde specialiştii vor stabili exact care sunt cauzele decesului. Singura problemă căruia nu i se găsea ieri încă un răspuns era cea referitoare la cine îl va îngropa pe bărbatul accidentat mortal, acesta neavând rude care să îl conducă pe ultimul drum.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: