Accidentarea lui Stanca a schimbat tactica lui Cârţu

Portarul pandurilor Răzvan Stanca a părăsit terenul cu probleme medicale la meciul de la Mediaş. Eroul egalurilor reuşite de Pandurii în acest retur, rezultatele de 0-0 fiindu-i datorate în cea mai mare parte, a avut foarte mult de lucru în primele minute ale jocului de la Mediaş, iar paradele sale au avut ca urmare o durere de spate care l-a împiedicat să mai continue. Schimbat cu Mingote, Stanca a dat peste cap planurile lui Cârţu care planificase cu totul alte schimbări pentru partea a doua a meciului.

Cu toate că jocul de la Mediaş a fost atractiv pentru spectatori din punct de vedere al fazelor de poartă şi a tensiunii în care s-a desfăşurat, iar Pandurii au avut o a doua repriză destul de bună, rezultatul final nu a fost satisfăcător pentru gorjeni. Medieşenii au pus presiune pe oaspeţi din primele minute, faptul că nu au dat gol datorându-se doar prestaţiei lăudabile a lui Stanca, portar pe care Pandurii l-au pierdut pe finalul primei reprize.

Cârţu spune că nu a fost surprins prea mult de echipa din Mediaş cât de propria echipă, strategia sa pentru acest meci fiind aleasă într-un anumit mod dar fiind dată peste cap de accidentarea lui Stanca. „S-au întâmplat şi lucruri neprevăzute la acest meci, pentru că am gândit într-un fel, cu anumite schimbări pentru că ştiam că avem probleme şi am fost nevoit să fac o schimbare rapid”, a explicat Cârţu care la acest meci a schimbat linia de atac şi a mers pe Stromajer şi Lazic, apreciind că sunt jucători mai proaspeţi ţi care au viteză bună. Tehnicianul chiar s-a declarat mulţumit de efortul lor dar nu şi de rezultate: „Mi-a plăcut cum s-au bătut pentru nişte baloane acolo, au creat nişte probleme şi au ţinut cât de cât acţiunea departe de poarta noastră în anumite momente, sigur cu o anumită eterogenitate pentru că nu au jucat prea mult împreună”. În repriza a doua tehnicianul a dorit să aducă prospeţime în joc prin introducerea lui Tremonti şi a lui Raskovic după pauză dar accidentarea lui Stanca şi schimbarea sa cu Mingote, pe finalul primei reprize, a dus la limitarea posibilităţilor de schimbări. „Cu mai multă prospeţime din partea lor doream să schimbăm cât de cât şi sistemul de joc şi să forţăm atacul dar, din păcate, a intervenit şi accidentarea aceea a lui Stanca şi ne-a dat puţin peste cap pentru că am făcut o schimbare foarte devreme şi în nici un caz nu o luasem în calcul”.

După faza în care s-a accidentat Stanca a cerut echipei medicale să stea alături de el, în spatele porţii pentru a vedea dacă va putea continua. Din păcate, supus în continuare presiunii jocului, Stanca a cerut schimbarea, Mingote fiind scos de Lung la încălzire imediat după faza accidentării. La puţin timp după debutul celei de-a doua reprize acesta a şi primit gol, dintr-o lovitură liberă de la peste 35 de metri.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: