Accidente din cauza şoferilor beţi

Consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii de autovehicule constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor.

De multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor rutiere, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Aşa s-a întâmplat şi în seara zilei de sâmbătă 26 februarie 2011, când doi conducători auto, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au urcat la volan, iar ulterior au fost implicaţi în accidente de circulaţie soldate doar cu pagube materiale.

La ora 22:15, G.C., de 60 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J 661, pe raza comunei Bărbăteşti, satul Petreşti, a pierdut controlul asupra direcţiei, a derapat şi a ajuns cu autovehiculul condus în şanţul din partea stângă a drumului, în direcţia de mers Tg-Cărbuneşti - Filiaşi.

Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,90  mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Tg-Cărbuneşti unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 22:32, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni, care patrulau pe strada Petroliştilor, au observat într-un şanţ, un autoturism. Lângă autovehicul a fost identificat M.V., de 40 ani, din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, care a declarat că în timp ce se afla la volan, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a părăsit partea carosabilă.

În urma testării cu aparatul alcooltest, şoferul a prezentat o concentraţie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul de expirat. Poliţiştii l-au condus la spitalul unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: