Accidente produse de şoferi băuţi

TURMENTAT, S-A OPRIT CU AUTOTURISMUL ÎN PORŢILE UNUI IMOBIL

În data de 06.11.2011, ora 02:30, în timp ce acţionau în comuna Săuleşti, pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au efectuat semnal regulamentar de oprire unui şofer care se deplasa pe DJ 661 - satul Bibeşti.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor. Continuându-şi deplasarea, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, însă după câteva sute de metri au constatat că şoferul pierduse controlul asupra direcţiei şi se oprise cu autoturismul în porţile unui imobil.

Poliţiştii l-au identificat pe conducătorul auto, B.N., de 33 ani, din comuna Aninoasa, judeţul Gorj. Tot cu această ocazie, testându-l cu aparatul alcooltest, poliţiştii au constatat că B.N. prezenta o concentraţie de 0,65 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la Spitalul orăşenesc Tg. Cărbuneşti pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele lui B.N. un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

AFLAT SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI, A INTRAT CU MOPEDUL ÎNTR-UN AUTOTURISM STAŢIONAT

În seara zilei de sâmbătă, la ora 21:45, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au fost sesizaţi telefonic despre faptul că în comuna Ţânţăreni, a avut loc un accident de circulaţie.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Tg. Cărbuneşti. Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că B.V., de 29 ani, din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce conducea un moped neînregistrat în circulaţie, pe DC 51 Floreşti, a pierdut controlul asupra direcţiei. În aceste împrejurări, nu a observat un autoturism staţionat pe partea dreaptă a drumului, cu luminile de poziţie în funcţiune şi a intrat în coliziune acesta.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui B.V. care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Tg. Cărbuneşti unde a rămas sub supraveghere medicală.

Testat cu aparatul alcooltest, conducătorul mopedului a prezentat o concentraţie de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

A REFUZAT RECOLTAREA DE PROBE BIOLOGICE ÎN VEDEREA STABILIRII ALCOOLEMIEI

La data de 06.11.2011, orele 00:10, în timp ce acţionau pe DJ 665 - localitatea Aninişul din Vale, pentru combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, un echipaj al Serviciului Rutier Gorj a oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat P.N., de 37 ani, din oraşul Novaci, judeţul Gorj.

Poliţiştii i-au solicitat şoferului să se supună testări cu aparatul etilotest sau să accepte recoltarea de probe biologice, la o unitate medicală, în vedere stabilirii alcoolemiei.

P.N. a refuzat, iar în prezent este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, permisul de conducere i-a fost reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: