Accidentul de muncă de la Cariera Pinoasa, anchetat de poliţişti

Un miner de 32 din Rovinari, angajat al CE Oltenia de la Cariera Pinoasa, a ajuns la spital cu răni grave după ce a suferit un accident la locul de muncă. Acesta a fost prins de banda transportoare în timp ce efectua lucrări de întreţinere la respectivul obiectiv. Tânărul are doi copii şi este unic întreţinător al familiei. Pentru că leziunile suferite au fost destul de grave, acesta a fost trimis la un spital din Timişoara.

Nefericitul eveniment a avut loc vineri spre sâmbătă la Cariera Pinoasa, la punctul Timişeni. Adrian Constantin Mihalache a fost prins de banda transportoare, accidentul provocându-i răni grave în zona bazinului şi a picioarelor. Un coleg a fost cel care a sunat la 112. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că M.A.C., în vârstă de 32 ani, din oraşul Rovinari, în timp ce efectua lucrări de întreţinere la o bandă transportoare a unui excavator, aceasta a pornit şi l-a agăţat, accidentându-l. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, arată un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă a dispus efectuarea unei anchete. Cel mai probabil, va fi efectuată de conducerea unităţii miniere care va trebui să transmită la ITM Gorj un raport ce va trebui vizat de inspectorii de muncă.

Victima este tată a doi copii, de 6 şi 7 ani. Salariul său reprezintă singura sursă de venit a familiei.

După producerea accidentului de muncă, minerul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Orăşenesc din Rovinari. Pentru că rănile sale erau destul de grave, în special la bazin, acesta a fost transportat la o unitate spitalicească din Timişoara. Acum starea sa este stabilă. Adrian Constantin Mihalache va fi ajutat financiar de Sindicatul Mine Energie Oltenia cu suma de 2500 de lei.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: