Işfan: Nu este timp fizic pentru a organiza concurs pentru directori

Anul viitor va debuta la Gorj tot cu directori numiţi prin detaşare în interesul învăţământului la şcolile din judeţ. Generalul de la Inspectoratul Şcolar Gorj, Ion Işfan, spune că nu mai este timp până la finele lunii decembrie pentru organizarea şi punerea la punct a unui concurs şi că, cel mai probabil, abia de anul viitor se poate discuta de aşa ceva.

Unităţile de învăţământ din judeţ vor fi conduce în continuare de directori plini şi adjuncţi care nu şi-au câştigat funcţia în urma susţinerii unui concurs ci prin detaşare. Astfel, în fruntea unităţilor regăsim oameni puşi pe criterii politice şi în baza propunerilor făcute de primari. Dacă s-ar organiza un concurs ar începe de sus în jos, în sensul că primii care ar trebui să susţină concursul ar fi inspectorul general Ion Işfan şi Petre Nanu, adjunctul său, numiţi în prezent prin ordin de ministru. Ambii sunt pesedişti. La directori şi la inspectorii şcolari s-au mai procedat mici schimbări şi mutări la începutul anului şcolar. Ion Işfan spune că nu se pune problema organizării unui concurs anul acesta şi că abia de anul viitor se va putea discuta despre aşa ceva. Până acum câţiva ani concursurile se organizau de regulă în martie-aprilie sau octombrie-noiembrie. „Acum nu se mai organizează concurs, la anul. Nu mai e timp fizic. În ianuarie-februarie zicea domnul ministru. Ministerul face lucrurile astea, nu noi, inspectoratele şcolare”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

La nivelul judeţului Gorj sunt circa 180 de directori plini şi adjuncţi. De când este Pricopie ministru nu s-a organizat nici un concurs.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: