Mitrescu a calculat pierderile CEO după lucrarea de la Peştişani

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie au calculat pierderea CE Oltenia pentru ziua în care 15 mineri de la Jilţ au fost trimişi la muncă la Peştişani, pentru a realiza un pod. Acolo au fost relocate şi utilaje, dar şi materiale. Preşedintele Sindicatului Energia, Constantin Mitrescu, susţine că producătorul de energie a pierdut în ziua în care minerii au fost duşi la Peştişani circa 40.000 de lei. Conducerea CE Oltenia susţine că minerii erau în timpul lor liber.

Mai multe utilaje de la Cariera Jilţ Sud, dar şi 15 mineri au fost surprinşi miercuri de jurnalişti lucrând, în timpul programului, la realizarea unui pod la Gureni, în comuna Peştişani. Lucrarea era atent supravegheată de un consilier PSD, Ion Poenaru. „Directorul Ciurel are pierderi la complex şi normal că are din moment ce el duce oameni de la carieră să lucreze la Peştişani, pentru că aşa i-a cerut un lider PSD. Ciurel face lucrări moca şi oamenii nu şi-au luat nici până la această oră prima de vacanţă. Unii n-au luat deloc, iar alţii nu au luat-o integral. Acum doi ani, pe vremea aceasta, luam 735 de lei primă de murături. Acum avem tăieri salariale de 900 de lei şi pierderi de 3.467 de miliarde de lei vechi la 9 luni“, a declarat Mitrescu. El spune că a calculat cât înseamnă pentru companie ziua de lucru a minerilor la podul de la Peştişani. „Am făcut un calcul şi ne-a dat că CEO a pierdut cel puţin 400 de milioane vechi, ducând acolo oameni şi utilaje. Nu mai pun materialele. Cele mai multe erau vechi pentru că dacă ar fi fost noi ele costau în jur de 2 miliarde de lei. Deci o pierdere de 400 de milioane de lei, o cheltuială pentru PSD în condiţiile în care minerii nu au echipamente, nu au transport în carieră, ştiţi că merg pe jos“, a mai spus liderul sindical.

CEO: Minerii erau în timpul lor liber

Complexul Energetic Oltenia a reacţionat ieri, postând un comunicat pe site-ul oficial. „Referitor la informaţiile cuprinse în articolul cu titlul “Angajaţii CE Oltenia, la lucru la un pod din Peştişani”, publicat de cotidianul Pandurul, ca ştire de ultimă oră,  precizăm că oamenii care purtau salopete de la CEO şi lucrau la amenajarea unui podeţ în zona Peştişani, în data de 29 octombrie 2014, se aflau în afara programului de lucru. În urma verificărilor făcute, nu s-au constatat absenţe ale salariaţilor de la locurile de muncă, în data respectivă. Utilajele aparţineau obştii Peştişani, doar materialele folosite au fost donate cu documente însoţitoare. CE Oltenia este solidară cu nevoile reale ale salariaţilor şi familiilor acestora, dar şi cu cele ale comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea, având în vedere că mulţi locuitori din zona Peştişani lucrează în cadrul carierei Jilţ Sud”, este comunicatul integral al CEO.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: