CEO va avea Divizie de termoficare

Complexul Energetic Oltenia va avea o nouă divizie care se va ocupa de centralele de termoficare. Compania a luat decizia ca în perioada de vară Craiova II să nu mai funcţioneze, ci doar iarna, când poate fi folosit bonusul de cogenerare. Practic, Craiova II va fi folosită iarna, doar pentru producerea energiei termice, nu şi electrice.

Directorul Diviziei Energie din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat că din noiembrie va fi înfiinţată o nouă divizie. Este vorba despre Divizia de Termoficare ce va avea personal propriu şi conducere. Directorul acestei Divizii de termoficare va fi Gheorghe Nedelescu, fost administrator public la Primăria Craiova, consilier PSD, membru cu state vechi în PSD.

Directorul de energie Medinţu a menţionat că planul este acela de a opri Termocentrala Craiova II în lunile de vară, montând nişte turbine pe gaz metan. Craiova II va funcţiona şi pe partea de producere a electricităţii doar iarna, când compania beneficiază de bonusul de cogenerare. „Divizia aceasta se va ocupa de administrarea livrărilor, încasărilor în toată zona de energiei termice, pentru că avem mari problemele acolo. Şi cu optimizarea, din cauză că o perioadă, iarna, această termoficare este benefică pentru că beneficiem de bonusul de cogenerare şi producem la costuri mici, dar în perioada de vară costurile sunt mai mari. În acest context intenţionăm să decuplăm funcţionarea Termocentralei în regim de vară. Deja e în curs pe partea de proiecte ca vara să nu mai funcţioneze Craiova II, ci să montăm nişte KAF-uri pe gaz care să asigure numai încălzire“, a declarat directorul Aurel Medinţu. Termocentralele din Craiova sunt alimentate cu cărbune de la carierele din Motru.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: