Acreditarea mini-spitalului din Căpreni, pe ultima sută de metri

Peste 60.000 lei au alocat autoritățile locale din Căpreni pentru dotări și lucrări de modernizare la Centrul de Sănătate din localitate. Unitatea spitalicească urmează să fie acreditată luna aceasta, odată cu spitalul de la Târgu Cărbunești de care aparține.

Primarul comunei spune că a alocat sumele necesare pentru dotări și lucrările necesare astfel încât să nu existe nicio problemă la vizita de acreditare ce este programată pentru sfârșitul acestei luni. "Trebuie amenajat un salon pentru persoanele cu handicap, cu două paturi rabatabile, cu grup sanitar în interior, cu mână curentă și rampă la intrare. Sunt o serie de dotări la bucătărie, mese de inox la fiecare. În iunie a venit cineva de la Comisia de preacreditare și a stabilit ce trebuie făcut", a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni. 

Centrul de sănătate deservește locuitorii din Căpreni, dar și din comunele învecinate. Încă de anul trecut a fost înaintată o solicitare la Serviciul Județean de Ambulanță pentru alocarea unei salvări, însă până acum autoritățile nu au primit niciun răspuns. "Centrul de sănătate și deservește 6 localități: Hurezani, Căpreni, Stoina, Stejari, Crușeț și Dănciulești. Are 15 paturi, cu medici, asistenți, bucătari, femei de serviciu. Oamenii pot rămâne internați. Celelalte comune nu contribuie cu nimic. Vrem să achiziționăm un ecograf și un EKG. Le-am spus primarilor din comunele vecine despre această posibilitate, unii au spus că vor contribui, alții nu vor. Sperăm să primim și ambulanță, avem spațiu, tot. Ar fi utilă, sunt localitățile departe. Vă dați seama până la Dănciulești mai e încă cât e de la Târgu Jiu până la Căpreni", a mai spus primarul din Căpreni.

Autoritățile locale suportă și cheltuielile cu utilitățile la centrul de sănătate.  

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: