Istrate: Liceul din Ţicleni este unul dintre cele mai moderne din judeţ

Lucrările de modernizare demarate de conducerea Liceului Tehnologic Ţicleni pe perioada vacanţei de vară au intrat în linie dreaptă. Noua bază sportivă a fost realizată, parcul din curtea şcolii a fost amenajat, iar până la începerea anului şcolar vor fi încheiate şi lucrările de modernizare din interiorul liceului. Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni, este de părere că unitatea este una dintre cele mai moderne din tot judeţul.

Investiţiile majore au fost făcute la Liceul Tehnologic Ţicleni în ultimii ani, cu sprijinul administraţiei locale care a alocat fondurile necesare pentru ca unitatea să ofere elevilor cele mai bune condiţii de studiu. Clădirea a fost reabilitată la exterior, iar pe perioada vacanţei au fost modernizate grupurile sociale care deservesc atât elevii, cât şi cadrele didactice, a fost aplicată gresie pe holuri şi puse lambriuri noi. De asemenea, elevii liceului vor beneficia de o bază sportivă nouă din anul şcolar 2015-2016, dar şi de un parc amenajat, cu fântână arteziană și alei cu pomi și flori, unde se pot relaxa în pauzele dintre orele de curs. "Începutul noului an școlar găsește Liceul Tehnologic Țicleni cu o bază materială de excepție. Pot spune că suntem unul dintre cele mai moderne licee din județ. În ultimii trei ani am investit masiv la nivelul Liceului Tehnologic Țicleni, dar și la nivelul școlii gimnaziale din localitatea noastră, astfel 14 septembrie ne va găsi cu o bază sportivă nouă, ultra modernă, cu două terenuri funcționale de sport, cu tribune cu o capacitate de peste 800 de locuri, un parc și o curte interioară amenajată la standarde occidentale, de care se pot bucura elevii noștri și nu numai. Mulțumim pe această cale domnului primar Radu Constantin care a fost alături de noi în continuare, sperăm noi ca până la începutul noului an școlar să finalizăm și lucrările de interior ce au fost demarate pe parcursul vacanței de vară", a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni.

primar_istrate_2

Şcoala Postliceală, în primul an de funcţionare

În cadrul Liceului Tehnologic Țicleni funcționează o școală de maiștri unde este disponibilă o clasă de 30 de locuri pe specializarea maistru mecanic la exploatarea, întreținerea și repararea utilajelor și echipamentelor de foraj extracție. Mai mult, din acest an școlar va funcționa și Școala Postliceală. Conducerea unității a reușit să autorizeze cinci specializări: administrator rețele locale și de comunicații, tehnician echipamente periferice și birotică, tehnician electronist echipamente de automatizare, tehnician transporturi auto interne și internaționale, tehnician controlul calității produselor agroalimentare. În anul școlar 2015-2016 va funcţiona clasa de administrator rețele locale și de comunicații. "Am reușit autorizarea din partea ARACIP pentru nu mai puțin de 5 profile la Școala Postliceală. Anul acesta vom înființa o clasă de administrator rețele locale și de comunicații pentru absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat. Doritorii mai pot depune dosarele de înscriere până la începerea anului școlar", a mai spus directorul Mihai Istrate.

fantana_arteziana_liceu

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: