Profesoară pensionată ilegal, reclamată pentru că semnează condica

Început de an şcolar cu scandal la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Profesoara de biologie Nicoleta Negrea nu este lăsată să semneze condica de prezenţă, pe motiv că ar fi fost pensionată. Negrea susţine că are dreptul legal să continue activitatea, motiv pentru care începând cu 1 septembrie a fost zilnic la şcoală. Conducerea şcolii a reclamat-o la Poliţie, cum că perturbă activitatea prin comportamentul ei.

Nicoleta Negrea, profesor de biologie la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, nu este lăsată de conducerea unităţii şcolare să vină la serviciu. Profesoara povesteşte că de când cadrele didactice au început activitatea în învăţământ, adică de la 1 septembrie 2015, directoarea Violeta Dulubei îi ascunde practic condica de prezenţă. ”În zilele de 1, 2, 3 şi 4 septembrie 2015 m-am prezentat în activitate la şcoală şi am cerut condica să o semnez, dar mi s-a spus că este la directoare. Doamna Director abuzează în continuare de funcţie, a spus că eu nu trebuie să semnez condica,  îngrădindu-mi  astfel  dreptul meu la muncă. În această situaţie am depus zilnic la secretariat o cerere,  care să ateste prezenţa mea la serviciu. Consider că doamna director face un abuz în serviciu, comportându-se ca şi cum şcoala ar fi proprietatea  ei”, a spus Nicoleta Negrea, profesor de biologie.  

Potrivit cadrului didactic, conducerea unităţii şcolare şi-ar fi dorit ca profesoara să se pensioneze începând cu acest an şcolar, lucru care nu s-a întâmplat, Nicoleta Negrea deţinând documente care atestă că este titulară pe catedra de biologie încă din  1990. ”Sunt profesoară în continuare, titulară pe catedra de biologie a şcolii conform actului administrativ nr. 7876/05.10.1990. În această perioadă, 01.09.1990 - 01.09.2015, nu s-a eliberat alt act administrativ de către şcoală,  ISJ Gorj,  MECŞ  sau  instanţă  care  să-mi anuleze actul iniţial de profesor titular sau  un  act de  ierarhizare a celor două profesoare, eu şi  Elena Zăvadă, înainte de pretransfer,  acte  care să-mi fie aduse la cunoştinţă. Aceste acte nu există pentru că dacă ar exista ar fi ca pâinea caldă pentru directoare. De asemenea, consider că  doamna director face şi o discriminare de vârstă şi sex, cerându-mi să mă pensionez”, a spus Nicoleta Negrea, profesor de biologie la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Plângere la Poliţie

Cadrul didactic mărturiseşte că vineri, 4 septembrie, a fost căutată la domiciliu de doi poliţişti care au înştiinţat-o că pe numele ei există o reclamaţie din partea conducerii şcolii pe motiv că ar perturba activitatea. ”Încearcă prin orice mijloace să mă facă să renunţ, dar nu şi-au găsit omul pentru că eu am dreptate şi o să merg până la capăt. Eu ştiu că directoarea nu poate dovedi pe lege că eu nu mai sunt titulară, este dreptul meu să mai predau”, a spus Nicoleta Negrea, profesor.

Profesoara nu mai este lăsată să predea pentru că, aflată la vârsta pensionării, Consiliul de Administraţie al şcolii a refuzat în februarie anul acesta să semneze cererea de prelungire a activităţii didactice cu încă trei ani, conform prevederilor legale. Conducerea unităţii şcolare nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: