Localnic: Toate mizeriile din Teleşti ajung la mine în curte

Un bărbat din satul Şomaneşti, comuna Teleşti, duce de ani buni o luptă aprigă atât cu autorităţile locale, cât şi cu cele judeţene. Proprietatea acestuia a ajuns punct de colectare a apelor pluviale, motiv pentru care omul nu poate pune nimic în grădină. De ani buni bate holurile Consiliului Judeţean Gorj în speranţa că autorităţile vor face lucrări de reorientare a ogaşului, însă în zadar. Chiar zilele trecute, bărbatul din Şomaneşti a avut o altercaţie cu preşedintele judeţului Ion Călinoiu pe holurile Consiliului Judeţean.

Nicolae Cucu trăieşte de ani de zile o adevărată dramă. Bărbatul povesteşte că toate apele pluviale de pe Drumul Judeţean 674C sunt preluate de un ogaş şi aduse pe proprietatea lui din satul Şomaneşti, comuna Teleşti. Atât primăria localităţii, cât şi Consiliul Judeţean Gorj i-au promis în repetate rânduri că vor lua măsuri, însă nici până în ziua de azi nu s-a întâmplat nimic. ”De ani de zile bat holurile Consiliului Judeţean şi nimeni nu ia nicio măsură, aruncă unul pe altul parcă am fi la bambilici. Domnul Călinoiu zice vino azi, vino mâine, vino poimâine, vin şi stau aici ca prostul şi mă ignoră. Am documente, constatări la faţa locului, nimeni nu mă ia în calcul. Eu în grădină nu pot să pun nimic, grădina mea este în paragină, mi-a dărâmat tot gardul pe o distanţă de 140 de metri, ţevile betonate au căzut toate, plasa de sârmă, mi-a săpat în temelia de la casă, am fost obligat eu cu banii mei să torn o bordură ca să protejez proprietatea. Coteţele pe care le am la vreo 40 de metri de casă au căzut toate în ogaş”, a povestit Nicolae Cucu, din Şomaneşti.

Vrea loc de muncă la primărie

Bărbat de 57 de ani a spus ieri că anul trecut, în iulie, o comisie formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Instituţiei Prefectului, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi primăriei Teleşti au mers la faţa locului şi au constatat, într-un proces verbal, cele precizate de Nicolae Cucu, însă a trecut un an şi nimeni nu a luat nicio măsură de remediere. ”Acest ogaş care trece prin grădina mea preia toate mizeriile satului şi le bagă la mine pe proprietate. Eu nu ştiu cine ar suporta aşa ceva în ziua de azi, nu îmi imaginez. Şi nu mă ia nimeni în calcul, de ani de zile aceeaşi situaţie, nu le-am cerut nimic. Suprafaţa afectată este de 200 de metri pătraţi şi poate mai mult. Le-am spus că dacă doresc să le dau terenul respectiv să-mi creeze şi mie un loc de muncă în cadrul primăriei Teleşti. Spun că nu au locuri, dar dacă era unul de-al lui imediat se găsea loc. Eu am 57 de ani şi nu mă ia nimeni în calcul, vreau ca apa să nu mai intre la mine în grădină. Din 2006 stau aşa, bat câmpii pe aici de pomană că nu mă ia nimeni în seamă”, a spus Nicolae Cucu, cetăţean din satul Şomaneşti, comuna Teleşti.

REACŢIE

„Domnul Cucu de la Şomaneşti susţine să ştranguleze evacuarea apelor pluviale de pe un canal ce este limitrof proprietăţii sale şi spune dânsul că ar fi şi pe proprietatea sa. Ogaşul acesta este de când se ştie acolo, va fi amenajat, va fi întreţinut şi este întreţinut şi la ora actuală. Domnul Cucu încearcă... nu ştiu ce încearcă”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: