Acreditarea Spitalului Judeţean, amânată trei luni

Managerul privat încearcă să obţină o amânare de câteva luni a acreditării Spitalului Judeţean Târgu Jiu, pentru a putea pune la punct toate documentele solicitate. În aceste zile, conducerea unităţii spitaliceşti aşteaptă să primească acceptul din partea ministerului pentru spitalizarea de zi cu un număr de aproximativ 70 de paturi.

O întreagă echipă din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu lucrează la pregătirea documentaţiei pentru acreditare. Întrucât procedura este foarte dificilă, managerul Sponoche vrea să amâne acreditarea cu aproximativ trei luni. „Spitalul Judeţean Târgu Jiu este programat la acreditare în primul trimestru al anului 2015, dar vom încerca să obţinem o amânare măcar pentru trimestrul al II-lea, întrucât procedura este foarte greoaie. Prefer să mai aşteptăm puţin şi să ne prezentăm mai bine, decât să ne grăbim şi să întâmpinăm probleme. Nu suntem singurul spital care cere amânarea acreditării, foarte multe spitale din ţară au procedat în acest fel pentru a avea mai mult timp să se pregătească aşa cum trebuie”, a declarat Marius Sponoche, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. De obţinerea acreditării este condiţionată încheierea contractelor cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj.

Peste 1000 de paturi la Spitalul Târgu Jiu

Managerul spitalului împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a fost la Bucureşti pentru a obţine avizul ministerului pentru spitalizarea de o zi. „Întâlnirea de la Bucureşti a fost benefică pentru că zilele acestea aşteptăm să primim avizul ministerului pe spitalizarea de zi pentru 69 de paturi. Iniţial, am cerut 79 de paturi din care 10 paturi erau pentru secţia psihiatrie. Ni s-a spus că pe psihiatrie nu se poate face spitalizare de zi şi am rămas cu 69 de paturi”, a declarat Marius Sponoche. Acesta a mai precizat că nu se va modifica structura spitalului. „Nu am modificat structura spitalului în ceea ce priveşte numărul de paturi. Rămânem cu cele 1009 paturi existente în prezent, la care se vor adăuga şi cele 69 de paturi pe spitalizarea de zi”, spune managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: