TURCENI: Şedinţele consiliului local, înregistrate video

Pentru a nu exista suspiciuni în privinţa hotărârilor adoptate de consiliul local din Turceni, autorităţile locale au luat decizia de a înregistra video fiecare şedinţă. Primăria a încheiat un contract în acest sens cu o societate din localitate care să filmeze şi să fotografieze atât şedinţele de consiliu local, cât şi evenimentele importante care se desfăşoară în oraş.

Societatea Fotovip Sistem SRL din Turceni a câştigat licitaţia organizată luna aceasta de către primăria Turceni pentru a presta serviciile de filmare şi fotografiere şedinţe şi evenimente care ţin de instituţie. Firma este plătită lunar cu suma de 2.300 de lei pentru a presta aceste servicii. Cetăţenii care doresc să vadă cum s-a desfăşurat o anumită şedinţă a consiliului local pot solicita primăriei respectiva înregistrare. “Înainte dădeam şedinţele de consiliu local şi la televizor dar acum n-am mai găsit soluţii şi le dăm la cine vrea să le vadă dintre cetăţenii din zonă. Cine vrea să le vadă trebuie să le solicite la primărie. Vine cu un CD şi le primeşte. Se vede clar cum a votat fiecare, ce s-a discutat, ce a spus fiecare consilier”, a declarat primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă.

În consecinţă, primăria Turceni cheltuieşte din bani publici aproape 30 mii de lei anual pentru acest serviciu. Cât de important este pentru comunitatea locală, rămâne de văzut în contextual în care la nivelul oraşului mai bine de 1000 de persoane nu au un loc de muncă.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: