DECIZIE: Anul acesta nu se acordă gradaţii de merit

Anul acesta nu se vor acorda gradaţii de merit în învăţământ. Decizia a fost luată luni în Comisia Paritară a inspectoratului şcolar judeţean. Anul acesta doar 8 cadre didactice urmează să se pensioneze şi pentru că numărul gradaţiilor era destul de mic, comisia a decis să le păstreze pentru anul viitor. Decizia a nemulţumit o parte din sindicalişti.

Cadrele didactice din Gorj  au fost lăsate anul acesta fără gradaţii de merit. În urma votului membrilor Comisiei Paritare formată din 7 reprezentanţi ai ISJ Gorj şi 7 din partea sindicatelor din învăţământ s-a concluzionat că în 2014 nu vor fi acordate gradaţii de merit în învăţământul gorjean în contextul în care anul trecut au fost date 230. Întrucât perioada de acordare a gradaţiilor de merit a crescut de la patru la cinci ani şi 2014 este primul an în care se aplică, nicio gradaţie nu va ieşi din plată în cursul acestui an.“Este anul în care se trece de la 4 la 5 ani şi din plata gradaţiei de merit nu ar trebui să iasă decât pensionarii, cei care se pensionează cu 1 septembrie. Aceşti pensionari pot ca să fie menţinuţi în continuare în activitate, iar inspectoratul şcolar este obligat să le păstreze şi gradaţia de merit”, a declarat Constantin Huică, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj. 

Nu toţi sindicaliştii au votat în Comisia Paritară pentru neacordarea acestor gradaţii de merit. „Sindicatul nostru a susţinut să se dea gradaţiile, opt câte sunt, nu ai voie să-i iei omului dreptul de a participa la un concurs. Nu e normal. La vot a fost altceva. Se vor da la anul, se reportează. E adevărat că erau puţine, dar e un drept al oamenilor şi consider că trebuia dat”, a spus Florinela Ponta, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Târgu Jiu. Gradaţia de merit reprezintă o creştere de 25% la salariu, acordată pe o perioadă de cinci ani. Anul trecut, inclusiv inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, a beneficiat de gradaţie de merit.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: