Liceu cu ZERO promovaţi la simularea examenului de bacalaureat

Situaţie de toată jena la Liceul Tehnologic din Baia de Fier. Niciun elev de clasa a XII-a nu a reuşit să ia medie de trecere la simularea examenului de bacalaureat. ”Imaginea liceului a avut de suferit”, spune conducerea unităţii de învăţământ, precizând că elevii nu au tratat cu seriozitate această examinare.

Conform unei situaţii a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, două clase de a XII-a de la Liceul Tehnologic Baia de Fier au susţinut simularea examenului de bacalaureat. Prezenţi au fost doar 18 elevi dintr-un total de 31 înscrişi. Cu toţii au fost respinşi fără medii, pentru că notele luate la probele la care au susţinut această simulare nu s-au încadrat nici măcar între 5 şi 5,99. Le trebuia o medie de minim 6 pentru a promova simularea. Conducerea unităţii şcolare spune că a discutat luni cu părinţii elevilor cărora le-a prezentat situaţia şi că, deşi elevii au posibilitatea să meargă la pregătiri extraşcolare, puţini sunt cei care şi fac acest lucru. „Este o situaţie dificilă, partea proastă este că elevii noştri nu au tratat cu seriozitate examenul de simulare ştiind din start că notele nu se trec în catalog. Deja am avut şedinţa cu părinţii, am discutat lucrările, şi până acum s-a făcut pregătire suplimentară cu elevii dar se prezintă puţini. Îmi pare rău că nu au tratat cu seriozitate şi rezultatele au fost ca atare”, a declarat Ileana Cetină, directorul Liceului Tehnologic Baia de Fier.

Autorităţile locale sunt de părere că aceste rezultate reflectă adevărata pregătire a elevilor. „Nu ştiu dacă este o situaţie dramatică, asta este situaţia la nivel de ţară din ce am văzut. O să discutăm cu conducerea liceului să vedem ce s-a întâmplat. Probabil au vrut să fie serioşi să nu umfle nimic, şi-au făcut datoria. De data aceasta au vrut să vadă care este situaţia”, a spus Laurenţiu Vasilache, viceprimarul comunei Baia de Fier.

MONITORIZARE

Inspectorii şcolari vor monitoriza unităţile de învăţământ unde s-au înregistrat rezultate foarte proaste la această simulare. “Ne deplasăm inspectorii de specialitate la disciplinele de examen. Vom monitoriza activităţile de la clasă şi acele pregătiri suplimentare. Vom încerca să aflăm şi de la părinţi şi de la elevi care este motivul pentru care nu frecventează aceste ore”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: