DN66 – drumul chinurilor!

Șoferii care zilele acestea au tranzitat faimosul DN 66, cel plin de gropi înfundate cu promisiunile politicienilor pentru modernizarea șoselei, au avut ocazia să îi vadă pe drumari la lucru, deși numărul acestora este destul de redus. Puțini ca speciile pe cale de dispariție, muncitorii au instalat deja primele semafoare pe tronsonul dintre Târgu Jiu și Petroșani, deși, la începutul săptămânii, autoritățile anunțaseră că nu se mai circulă pe aici pe motiv că s-ar lucra și că prezența mașinilor în trafic îi încurcă pe drumari.

Traficul a rămas deschis pentru încă vreo câteva zile, dar este un chin pentru oricine se aventurează pe tronsonul respectiv. Șoferii au nevoie în continuare de nervi de oțel și de mașini cât mai rezistente la gropi și denivelări. Pe porțiunea dintre Bumbești Jiu și Târgu Jiu există două semafoare amplasate pe distanțe destul de mari și cu timpi de așteptare ce ajung la cel puțin 10 minute, suficient ca numărul mașinilor care formează coada să fie mare. Dincolo de Bumbești Jiu, spre Petroșani, sunt amplasate mai multe semafoare, iar altele vor fi puse în funcțiune în zilele care au mai rămas până luni, când, teoretic, intră în vigoare „pe bune” restricțiile de circulație.

Șoferii vor fi nevoiți să meargă până la toamnă pe rute ocolitoare, Valea Oltului în special, dar și acolo se vor efectua lucrări de consolidare a unor poduri, ceea ce presupune, de asemenea, restricții de circulație. Cei care optează totuși pentru Defileul Jiului vor avea la dispoziție două ore în jurul prânzului pentru a trece munții, dar la cât de multe semafoare sunt în trafic și la câte denivelări trebuie multă atenție, tranzitarea Defileului va fi o corvoadă și pentru pasagerii din autobuze, nu numai pentru șoferi. Acum drumul e spart inclusiv în zona parcării de la Mănăstirea Lainici, unde sunt executate podețe menite să preia apele de pe versanți, până la finalizarea lucrărilor atenția putând să vă scutească de eventuale neplăceri.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: