TÂRGU JIU: Reabilitarea staţiei de tratare nu va fi gata la timp

Staţia de tratare a apei din Dealul Târgului, care deserveşte municipiul Târgu Jiu, se află într-un proces de modernizare. Lucrările ar trebui încheiate în luna iunie, însă conducerea Aparegio spune că termenul de execuţie nu va fi respectat. Investiţia se ridică la 18 milioane RON. În prezent, staţia este funcţională, însă se lucrează în paralel şi la modernizarea acesteia.

Ultima modernizare a staţiei de tratare a apei s-a făcut în urmă cu 18 ani. Este o staţie capabilă să trateze în jur de 1000 litri/sec, din sursele de suprafaţă Runcu şi Şuşiţa Verde. De la cele două surse, apa este transportată prin intermediul conductelor de aducţiune în staţie. Aici apa se decantează pentru sedimentarea impurităţilor, după care întră în staţia de filtre, apoi se transportă în rezervoarele de înmagazinare, însă, înainte de a ajunge în aceste rezervoare se face clorinarea apei. Capacitatea de înmagazinare este de 20 mii metri cubi. Din rezervoare, prin intermediul conductelor, apa intră în reţeaua de distribuţie a oraşului.  

Conform site-ului Aparegio, contractul a fost încheiat la 15.03.2010 cu Asociaţia Antreprenorială S.C. Danex Consult Bucureşti – S.C. Aqua Montaj S.R.L. Bucureşti – S.C. Consola Grup S.A. Bucureşti iar termenul de execuţie trebuia să fie data de 25.07.2012. Acum, Ion Popescu, directorul societăţii Aparegio spune că termenul de finalizare al lucrărilor este luna iunie a acestui an însă nici acesta nu va fi respectat. “Stadiul fizic al lucrărilor este în procent de 60-65%. Aici, în staţie, lucrările sunt practic cele mai rămase în urmă. Pe punctele celelalte, la sursele de la Şuşiţa Verde şi Runcu lucrările sunt aproape finalizate(…)Termenul de finalizare este iunie 2014, se pare că o să aibă ceva întârzieri însă sunt toate premisele ca lucrările să se finalizeze în acest an”, a declarat Ion Popescu, directorul general al societăţii Aparegio.

Reabilitarea staţiei de tratare a apei se realizează din fonduri europene şi cofinanţare de la bugetul de stat, bugetul consiliului local şi bugetul operatorului.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: