ACS Târgu Jiu a încheiat pe locul 4 în Grupa Albastră

Baschetbaliştii de la ACS Târgu Jiu au încheiat cu un eşec seria de jocuri din Grupa Albastră, fornaţia gorjeană fiind învinsă în meciul disputat la Bucureşti, cu Rapid, dar a avut o prestaţie bună în cea mai mare parte a jocului. Doi dintre jucătorii americani din lot au făcut deplasarea cu echipa, dar nu au mai intrat pe teren.

După ce jucătorii nu s-au mai antrenat deloc în ultima săptămână, pentru că nu au avut unde, echipa ACS Târgu Jiu s-a deplasat în week-end la Bucureşti doar pentru a fi prezentă la meci.

Antrenorul Claudiu Alionescu  se plângea înaintea jocului că nu a mai efectuat nici un antrenament, dar nu era sigur nici dacă va avea lotul necesar pentru a se prezenta la joc. Până la urmă deplasarea s-a făcut în ziua jocului şi doi dintre jucătorii americani au refutzat să mai intre pe teren în semn de protest.

ACS a pierdut  meciul cu Rapid, dar cu toate absenţele din lot nu a jucat rău, câştigând chiar două sferturi, scor 85-73 , pe sferturi 20 - 21, 25-14, 19-22, 21-16.  Montez Singleton şi Jordan Martin nu au mai intrat pe teren, dar chiar şi în absenţa lor ACS a jucat  de la egal la egal cu Rapid. Răzvan Bratoloveanu şi Alex Berca au reuşit câte 21 de puncte, Roşu 15 puncte, Howel 11 puncte, Neguleasa 3 puncte  şi Răceanu 2 puncte.  

Claudiu Alionescu s-a declarat mulţumit după acest ultim meci de jucători, dar a lăsat să se înţeleagă că nu va mai continua în aceleaşi condiţii. „Am pierdut, dar cu capul sus. Într-un meci în care doi  jucători americani au decis să nu joace, și cred că nimeni nu le poate reproșa de ce, am fost în meci 35 de minute (67-67 cu 5 minute înainte de final), dar cu zero antrenamente în săptămâna dinaintea meciului și fără salarii de 4 luni, cu tărie pot spune că ne-am păstrat onoarea. Sunt mândru că am putut avea aşa jucători lângă mine! În mod normal urmează play-off-ul. Dar, cu siguranță, aşa NU!”, a scris Claudiu Alionescu pe pagia sa de facebook după meci.  

Cu toate problemele de lot cu care s-a confruntat în această parte a doua a campionatului, când a pierdut doi jucători de bază şi a adus alţi jucători americani să le ia locul, antrenorul celor de la ACS şi-a mobilizat jucătorii şi a reuşit îndeplinirea  obiectivului.  ACS  Târgu Jiu a încheiat meciurile din Grupa Albastră pe locul patru, trecând peste toate problemele organizatorice de la echipă.

Vizualizări: 519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: