ACS Viitorul, învinsă la Ploieşti după ce a condus cu 1-0

ACS Viitorul Târgu Jiu a pierdut meciul disputat marţi seară, la Ploieşti, cu Petrolul, scor 3-1 pentru formaţia gazdă. Viitorul a fost echipa care a deschis scorul, prin fostul „petrolist” Astafei, dar Petrolul a întors rezultatul încă din prima repriză.

Etapa intermediară din Liga 2, cu numărul 17, a început marți seara și va continua miercuri. Această  etapă  a fost deschisă de partida  dintre Petrolul  Ploieşti şi ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care s-a încheiat cu scorul de  3-1.

Scorul a fost deschis de oaspeţii de la ACS Viitorul, în minutul  21, prin Victoraş Astafei, care i-a luat faţa lui Manolache şi a înscris cu capul din 8 metri, sub transversală. Petrolul a reuşit egalarea, în minutul 30, prin Antoniu Manolache, jucător de doar 19 ani. După alte zece minute, gazdele au preluat conducerea, scor 2-1, prin golul marcat de Alexandru  Tudor, dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri. Scorul final a fost stabilit din minutul 43 al primei reprize, când fostul pandur Ionuţ Cioinac a reluat cu capul de la prima bară şi a înscris la colţul lung.

Petrolul era cotată ca favorită la  acest meci, având patru victorii consecutive pe teren propriu. Echipa antrenată de Cristian Lupuţ, antrenorul adus de la Luceafărul Oradea, venea după un eşec, scor 1-3 înregistrat la debutul pe noul stadion din Târgu Jiu. Anterior meciului cu Dunărea, noua formaţie din Târgu Jiu a cedat cu 2-0 la UTA.

La ACS Viitorul joacă doi foşti fotbalişti ai echipei Petrolul, printre care marcatorul golului oaspeţilor, Victoraş Astafei, dar şi Vlad Rusu, iar pe banca tehnică se află Cristian Lupuţ, un fost component al echipei ploieştene în urmă cu aproape un deceniu.

În sezonul trecut, Petrolul a câştigat ambele meciuri cu Energeticianul, actuala ACS Viitorul, cu 3-0 la Petroşani şi cu 2-0 la Ploieşti. Înaintea acestei etape ACS Viitorul se afla pe poziţia a 9-a, cu 21 de puncte strânse în 15 partide, având un meci mai mult disputat decât ploieştenii.

Miercuri se vor disputa toate celelalte partide din etapa a 17-a,  etapă în  care Pandurii Târgu Jiu va sta, având programat meciul cu Daco-Getica București, echipă retrasă din campionat.


Gorjenii vor  juca totuşi miercuri un meci amical, cu începere de la  ora 12:00, cu formaţia de Liga 3, Gilortul Târgu Cărbuneşti.


 

Petrolul  Ploieşti – ACS Viitorul Târgu  Jiu 3-1

Au marcat: Manolache 30, Șaim 40, Cioinac 43 / Astafei 21

Petrolul: Cezar Lungu - Bărboianu, Alb. Olaru, Ant. Manolache, Ţicu -  Bg. Gavrilă, Laur. Marinescu (cpt.), Cioinac, Șaim Tudor - Şt. Blănaru, Arnăutu. Rezerve: R. Avram - Ştefănescu, Sîrghi, D. Meza Colli, Al. Munteanu, M. Bratu, D. Enache.  Antrenor: Flavius Stoican

ACS Viitorul Târgu  Jiu: Moga - Dunca, Yabre, Oros (cpt.), Andr. Dragu - Vas. Pop, Prejmerean, Chiorean, Gîrbiţă - Astafei, Bădăuţă. Rezerve: Petrişor - Al. Băican, Chelariu, Parnău, Buia, Cioiu, Hăjmăşan.Antrenor: Cristian Lupuţ.

Vizualizări: 600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: