ACS Viitorul, o echipă „mereu pe  drumuri”

ACS Viitorul Târgu Jiu, echipa din Liga  2 care evoluează la Drobeta Turnu Severin, dar se pregăteşte la Oradea, dă vina pe drumurile lungi pentru inconstanţa în rezultatele din acest sezon. Staff-ul tehnic al acestei echipe a găsit explicaţia pentru fluctuaţiile din evoluţia echipei, faptul că jucătorii sunt mereu pe drumuri.

ACS Viitorul a produs o surpriză în urmă cu patru etape prin victoria cu 2-1 obţinută pe terenul Rapidului, dar de atunci echipa care joacă pe terenul din Severin nu se mai poate lăuda decât cu o remiză albă, în următoarele jocuri.

În ultima etapă, echipa antrenată de Cristian Lupuţ a pierdut destul de clar, scor 1-4, meciul disputat pe teren propriu, la Drobeta Turnu Severin, cu ASU Politehnica Timişoara. Supărat pentru eşecul înregistrat de echipa sa, Lupuţ nici nu s-a mai deplasat la conferinţa de presă pentru declaraţii, iar în locul acestuia fost trimis antrenorul secund al formaţiei care nu are încă un loc stabil pe care să îl poată considera „acasă”.

Secundul Ciprian Dianu chiar a pus eşecul din acest meci pe seama faptului că echipa  care se pregăteşte la Sânmartin, lângă Oradea, joacă practic mereu în deplasare, chiar şi când are calitate de gazdă. ”Din păcate, apar aceste fluctuaţii de formă. Nu avem continuitate în evoluţii, în rezultate, şi la acest capitol suferim. Asta şi din cauza că suntem mereu pe drumuri”, a declarat Dianu.

Pentru a juca „acasă”, la Drobeta Turnu Severin, ACS Viitorul trebuie să se deplaseze aproximativ 400 km pentru meciurile considerate pe teren propriu. Pe lângă faptul că echipa e mereu pe drumuri şi a făcut deja câteva mii de kilometri în acest sezon, jucătorii nici nu se pot bucura de un public propriu care să se bucure de reuşitele lor sau de victorii. La ultimul meci de la Severin s-au aflat în tribune doar 35 de spectatori locali care nu se ştie exact ce echipă au venit să vadă, pentru că majoritatea s-au bucurat la golurile oaspeţilor.

Pro Sport a explicat recent de ce ACS Viitorul joacă fără spectatori, motivul fiind acela că echipa nu are încă o istorie proprie, numele acesteia fiind schimbat în fiecare an de la preluarea sa de actualul finanţator: „Echipa a jucat în anonimat şi la Petroşani, în sezonul trecut, când se numea Energeticianul. Când a fost preluată de Nicolae Sarcină, echipa purta numele de ACS Şirineasa, un club recent promovat din Liga a 4-a Vâlcea. În această vară, echipa retrogradase în Liga 3, dar a rămas în Liga 2 după o inginerie făcută de Sarcină cu cealaltă echipă pe care o conduce din umbră, Luceafărul Oradea. Trupa bihoreană s-a retras din Liga 2, astfel că Energeticianul, care ocupa ultima poziţie retrogradabilă, a rămas în eşalonul secund. Apoi şi-a schimbat imediat numele în Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar lotul echipei a fost format din jucători atât de la Energeticianul, cât şi de la Luceafărul. Antrenorul Cristian Lupuţ a venit tot de la bihoreni”.

Cu 11 puncte acumulate după nouă etape, ACS Viitorul Târgu Jiu, fostă ACS Şirineasa, fostă ACS Energeticianul, şi cu o mare parte din lotul echipei Luceafărul Oradea, ocupă acum locul 13 în Liga 2.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: