Piţurcă l-a învins pe Hagi, Craiova rămâne pe locul al doilea

FC Viitorul a pierdut fără drept de apel meciul disputat luni seara în fața Craiovei pe stadionul "Ion Oblemenco". Echipa lui Victor Piţurcă rămâne pe poziţia a doua în clasamentul Ligii 1, iar etapa următoare va juca cu Poli Iaşi, tot pe terenul din Craiova, după care va întâlni liderul CFR Cluj.

Universitatea Craiova și FC Viitorul s-au duelat luni seara în cadrul ultimului meci al etapei a 11-a din Liga 1, iar oltenii au câștigat categoric în fața echipei  lui Gheorghe Hagi.  

FC Viitorul a venit în Bănie pentru a-și păstra seria meciurilor fără eșec în fața oltenilor din Craiova care nu au mai câștigat contra echipei lui Gheorghe Hagi de pe 22 septembrie 2018, când a fost un 2-0 pentru olteni, în cadrul etapei a noua din Liga 1. De atunci, Viitorul a obținut un egal și patru victorii în fața Craiovei, în Cupă și campionat.  La acest meci FC Viitorul nu l-a avut pe Gheorghe Hagi pe banca tehnică, acesta fiind suspendat în urma ieșirilor nervoase avute la meciul cu Poli Iași, scor 2-1, în etapa precedentă. 

Deși au fost conduși încă din minutul 8 prin golul lui Ţâru, elevii lui Piţurcă au întors scorul în finalul primei reprize în doar două minute prin golurile marcate de Cicâldău şi Koljic, iar în partea a doua a jocului au majorat diferența prin reuşita lui Bălaşa.

Gazonul a dat din nou bătăi de cap celor două echipe şi la acest meci la care bucăți din gazon au sărit la fiecare șut al fotbaliștilor. Mai mult decât atât, se poate considera că portarul Viitorului, Cătălin Căbuz (23 de ani), a avut cel mai mult de suferit din cauza gazonului. La golul de 3-1 al Craiovei, reușit de către Mihai Bălașa, din lovitură liberă, în minutul 53, mingea a sărit în fața portarului și, deși acesta era pregătit să o rețină, a luat o altă direcție, intrând direct în poarta constănțenilor.

Se caută în continuare soluții pentru înlocuirea gazonului în Bănie, după ce Victor Pițurcă, managerul Craiovei, a solicitat o suprafață mixtă considerată costisitoare de către reprezentanții Primăriei din Craiova. Totuși, fostul selecționer asigură că suprafața de joc va fi schimbată în curând.

În urma acestei victorii, Craiova se menține la două puncte în spatele liderului CFR Cluj și păstrează avansul de un punct față de FC Viitorul, echipa de pe locul 3.

Universitatea Craiova – Viitorul Constanţa 3-1

Au marcat: Cicâldău 44, Koljic 45, Bălaşa 53 / Ţâru 8.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 15.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Bălaşa, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Cicâldău, Bancu – Niţu (25 Koljic), Ivan (87 Fortes), Baiaram (77 Baicu). Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: L. Popescu –Tiago Ferreira, Ivanov, Bărbuţ.

Viitorul Constanţa: Căbuz – Boboc, Ţâru, Artean, de Nooijer – Achim (65 Iacob), A. Ciobanu, C. Matei (61 G. Ganea) – Houri, Iancu (75 S. Filip), Rivaldinho. Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve: Cojocaru – Leca, Dulca, Calcan.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti). Asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Gheorghe (Suceava). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraş).

Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti), Ion Mironaş (Piatra Neamţ)

Galerie foto



Vizualizări: 1,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: