ACS Viitorul, părăsită şi de şeful centrului de juniori

Unul dintre cei mai buni antrenori de copii şi juniori din Gorj, Constantin Andriucă, a părăsit echipa ACS Viitorul Târgu Jiu şi este antrenor la propriul club, Panduraşul. Fostul antrenor de la Pandurii era şef al centrului de copii şi juniori de la echipa patronată de Nicolae Sarcină dar a ales să demisioneze.

ACS Viitorul Târgu Jiu a pierdut foarte mulţi jucători în vacanţa de vară dar a pierdut şi antrenori de la centrul de juniori. Chiar şeful acestui centru, Constantin Andriucă, antrenor cu Licenţă UEFA la nivel de juniori, și-a dat demisia pe motiv de „altă viziune” faţă de conducerea clubului.  „Când mi s-a propus să mă duc la Viitorul m-am dus cu deschidere, cu altă viziune, am vrut să fac mult mai multe, dar mi-am dat seama că nu se poate. Săptămâna trecută, mi-am dat seama că mai bine mă concentrez pe asociația mea și am decis să-mi dau demisia. Nu am avut o discuție cu conducerea, dar 99% nu cred că o să fiu înduplecat să rămân, pentru că sunt hotărât”, a spus Andriucă la Accent Tv, fără a preciza motivele exacte. Cert este că după cooptarea profesorului Gabriel Răscol în conducerea clubului mai mulţi antrenori au părăsit echipa, începând cu Flavius Stoican, Cosmin Frimu şi, acum, Constantin Andriucă.

Fost antrenor la juniorii clubului Pandurii, Andriucă a pregătit multe generaţii de juniori, mulţi dintre ei ajungând în Liga 1. Antrenorul are o viziune diferită şi faţă de faptul că s-a renunţat uşor la tinerii de valoare din lotul ACS Viitorul. „Până la urmă, nu aveai voie să pierzi acești jucători, erau jucătorii tăi. Cu un an de zile înainte, trebuia să îi chemi să semneze alte contracte. Te trezești în ultimele șase luni că jucătorul acela rămâne fără contract și nu mai vrea să semneze. Deja veneau oferte mult mai mari și tu nu puteai să te ridici cu salariul la nivelul unei echipe de Liga 1. Greșeala a fost făcută de conducerea clubului. Dacă anul trecut jucătorii nu voiau să semneze, puteai să-i vinzi. Anul acesta, le va fi foarte greu, sunt multe echipe care își propun promovarea în liga secundă. Sunt Brașov, Iași, Cluj, Sibiu”, a mai spus Andriucă.

Andriucă se referă în special la Dragu şi Cioiu, jucători veniţi de la juniorii clubului Pandurii, a căror cotă a crescut mult în ultimul sezon şi au fost lăsaţi să plece gratis.

Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: