ACS Viitorul Târgu Jiu nu va juca nici meciul de la Bacău

Jucătorii echipei ACS Viitorul Târgu Jiu nu au ieşit din izolare şi echipa nu va putea juca nici meciul restanţă programat miercuri cu Aerostar. Partida ar fi trebuit să se dispute în etapa a 7-a dar moldovenii au avut cazuri de infectare în lot iar acum cei infectaţi sunt oaspeţii.

ACS Viitorul Târgu Jiu avea programat pentru miercuri meciul restanță din etapa a 7-a cu Aerostar Bacău. Confruntarea nu va mai avea loc, din cauza infectărilor cu COVID-19 în rândul echipei din Târgu Jiu. După ce prima dată jocul a fost amânat din cauza cazurilor de COVID-19 de la Aerostar. Situaţia este una inedită pentru Liga 2, şi nu se ştie dacă meciul va mai fi din nou amânat pentru că regulamentele FRF permit doar o amânare.

Viitorul Targu Jiu a avut, la ultima testare obligatorie, nu mai puţin de nouă fotbalişti infectaţi iar DSP Gorj a constatat că la echipă este un focar de COVID-19 şi a pus tot lotul şi staff-ul tehnic în izolare pentru şapte zile. Pentru miercuri însă sunt programate alte teste care ar putea constata fie vindecarea celor infectaţi fie alte infectări.

Cum ultima testare s-a făcut în urmă cu aproximativ o săptămână, iar lotul a intrat în carantină după primirea rezultatelor, este posibil ca antrenamentele să fie permise începând de joi pentru jucătorii care nu vor fi depistaţi infectaţi. Asta numai dacă DSP Gorj va urma aceleaşi proceduri din alte judeţe unde au fost echipe cu focare de coronavirus. Nu toţi jucătorii infectaţi ai ACS Viitorul au fost asimptomatici iar testarea s-a făcut tocmai pentru că au apărut simptome uşoare la unii fotbalişti iar din cauza numărului mare de infectaţi s-a dispus izolarea atât pentru cei pozitivi cât şi pentru cei negativi.

În ceea ce priveşte meciul cu Aerostar, cei de la Viitorul Târgu Jiu au anunţat FRF că nu s-a primit avizul DSP Gorj pentru deplasarea la meci, şi nici nu era posibilă deplasarea, având în vedere că întregul lot se afla în izolare.  Un caz similar a fost şi la Pandurii Târgu Jiu, în prima etapă, iar FRF a dispus pierderea meciului cu Metaloglobus la masa verde.

Vizualizări: 336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: