Turneul de Cupa României al CSM Târgu Jiu a fost reprogramat

Federația Română de Baschet. A luat măsura reprogramării turneului de Cupa României la care urma să participe şi CSM Târgu Jiu. Prima fază a Cupei României la baschet masculin va avea loc în perioada 10-13 noiembrie 2020.

Federaţia a anunţat că va demara procedura de desemnare a echipelor care vor găzdui cele trei grupe preliminare, programate inițial să aibă loc la Oradea, Sibiu și București. La turneul Final Eight se califică primele două clasate din fiecare grupă și două echipe ”lucky-team” de pe locurile 3.  Cluburile care vor organiza turneele preliminare din Cupa României ar trebui să fie anunțate în data de 27 octombrie.

Antrenorul Claudiu Alionescu speră ca, în sfârșit, sezonul baschetbalistic din România să poată demara şi aşteaptă ca pe parcursul acestei săptămâni să aibă din nou tot lotul la dispoziție pentru a pregăti turneul de Cupa României. „Sper ca de această dată să se poată reporni sezonul, dar încă odată suntem la mâna testării PCR. După noul protocol, prima testare se va efectua cu 7 zile înainte de turneu, deci undeva în jurul datei de 3 noiembrie, iar jucătorii pozitivi vor ieși din izolare pe 29 octombrie”, a spus Alionescu pentru site-ul oficial al CSM, precizând că există posibilitatea ca nu toţi jucătorii infectaţi să scape de virus: „Din ce am observat virusul poate fi detectat o bună perioada după perioada de izolare. Sper să trecem cu bine și să putem demara în sfârșit sezonul”.

CSM Târgu Jiu a avut trei jucători infectaţi la tastarea anterioară şi un membru al staff-ului.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: