Acţionarii, şocaţi că au de dat bani la Pandurii. „Facem apel”

Asociaţii de la Pandurii anunţă că vor contesta decizia prin care au fost obligaţi de instanţă să plătească aproximativ două milioane de euro echipei de fotbal. În timp ce Primăria Târgu Jiu susţine că şi-a îndeplinit toate obligaţiile financiare faţă de club, oficialii Consiliului Judeţean motivează lipsa finanţării: retrogradarea echipei și câteva modificări de lege.

Potrivit primei decizii a judecătorilor, Consiliul Local Târgu Jiu ar urma să plătească Pandurilor două milioane de lei. Viceprimarul Aurel Popescu susţine că sentinţa va fi atacată la Curtea de Apel din Craiova. Mai mult, este convins că municipalitatea nu mai are nicio datorie la Pandurii. “Se va face apel cu siguranţă. Niciunul dintre asociaţi nu este muţțumit, firesc, de ideea de a achita aceste sume. Să sperăm că toţi asociaţii vor fi de acord să se facă apel, iar, în momentul în care se va face apel, vom merge din nou în instanţă. Vrem să demonstrăm că nu avem nicio obligație față de Clubul Pandurii Târgu Jiu. Dimpotrivă. Ne-am achitat toate obligaţiile. În ceea ce priveşte Primăria Târgu Jiu, obligațiile le-a respectat. Cred că a fost la fel și cu ceilalți asociaţi. Nu se mai impune nicio plată. A fost o surpriză să auzim aceste lucruri ca fiind obligaţii ale noastre, dar așteptăm motivarea care va veni cu câteva explicaţii cu privire la măsurile care sunt impuse”, a transmis Aurel Popescu.

Motivarea Consiliului Județean

Ceva mai tranşant a fost Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Acesta a admis că nu a fost respectat acordul iniţial de finanţare a echipei, însă a și motivat. Speră să aibă câștig de cauză în final. „Este cu apel. Cu siguranță, vom analiza motivarea instanței, după care vom face apel pentru că este obligatoriu, fiind instituție publică. Din punctul meu de vedere, aceste sume care au fost cuprinse în acordul de finanțare la începutul anului 2017 au avut ca bază prinderea în bugetul global al judeţului. Trebuie să ţinem cont de faptul că în aprilie - mai a apărut o modificare a legii sportului care permite susţinerea activităţii sportive cu maximum 5% din buget în anumite condiţii. Lucrurile s-au schimbat după acel acord de finanțare. Aceste condiţii impun, potrivit legii 350, efectuarea unui concurs de proiecte şi l-am făcut anul acesta. Ați văzut, secția de baschet, partea de handbal, au primit finanţări din partea Consiliului Județean Gorj, fapt care ne-a determinat să nu mai promovăm hotărârea de consiliu privind ducerea la îndeplinire a acelor cotizaţii stabilite”, a fost explicaţia șefului Consiliului Județean.

Cosmin Popescu a mai adăugat că ieşirea echipei Pandurii de pe prima scenă a fotbalului românesc a cântărit greu în luarea acestei decizii. „În plus, mai este și starea de insolvență. Era prevăzut ca echipa să continue activitatea în liga I. După ce o să apară motivarea instanței, vom analiza și vom contesta la Curtea de Apel Craiova, fiind o obligație legală”, a conchis Cosmin Popescu.

Consiliul Județean Gorj ar mai avea de plătit, potrivit sentinței, circa 500 de mii de lei.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: